Til hovedinnhold

Samsung skal vise verdens største 4K-TV

Kommer på teknomesse om kort tid.

Samsung

På mandag kunngjorde Samsung at de har vunnet 27 innovasjonspriser ved neste års CES-messe i Las Vegas, som går av stabelen 8. januar.

Det er vel og bra for det sørkoreanske selskapet, men det mest innteressante med kunngjøringen var likevel at Samsung skal stille ut en 85 tommer stor UHD 4K-TV på messen.

Dette er en hittil ukjent nyhet, da Samsungs TV-nyheter i 2012 stort sett har vært dominert av selskapets 55 tommer store OLED-TV. Nå slår sørkoreanerne altså på stortromma når det gjelder 4K også.

Slår rivalene på målstreken

Det 85 tommer store monsteret er hele én tomme større enn modellene fra rivalene LG, Sony og Toshiba, som alle viste fram 84-tommere tidligere i år. Samsung har selv syslet med 4K tidligere, og da i størrelsen 70 tommer og med 3D-funksjonalitet.

Den nye 4K-TV-en kan med andre ord kalle seg «verdens største kommersielle UHD LED-TV» inntil videre, og kan ellers skryte av en oppløsning på 8 millioner piksler, som er fire ganger så høyt som ved Full HD.

Samsung forteller videre at TV-en benytter seg av en innovativ dimmeteknologi, har et høyt kontrastforhold for dypere svart og klarere hvitt, samt en svært solid skarphet. Lyden skal visstnok også være flott, men ellers er detaljene magre om versting-TV-en.

Mer informasjon om (og bilder av) TV-en dukker opp når Samsung holder pressekonferanse på CES 2013 mandag 7. januar.

(Kilde: Samsung)

annonse