Nyhet

Facebook får filmtjeneste

Som om Facebook ikke opptar nok av folks fritid åpnes det nå også for muligheten til å se filmer på det superpopulære nettstedet. Det amerikanske filmstudioet Warner Brothers har kunngjort at de vil starte streaming av filmene sine på Facebook.

Samarbeidet blir det første i sitt slag, og dessverre er det kun amerikanske Facebook-brukere som får glede av prosjektet inntil videre.

Det hele fungerer ved at man betaler 30 Facebook-kreditter (rundt 17 kroner) for å leie filmen, og deretter har man 48 timer på seg til å se filmen. Den første tittelen som skal gjøres tilgjengelig er publikumsuksessen The Dark Knight fra 2008, og flere vil følge i de kommende månedene.

Ifølge Warner Brothers er Facebook med sin enorme brukermasse et naturlig satsingsområde for digital distribusjon av filmer.

Facebook har per dags dato rundt 500 millioner brukere, så potensialet er stort. Dersom filmtjenesten blir en suksess kommer andre studioer til å følge etter, og tjenesten blir trolig også da tilgjengelig i andre deler av verden.

Dermed kan Facebook på sikt bli en arg konkurrent til andre streaming-tjenester som for eksempel Netflix. Amazon satser også sterkt på digital filmleie og overtok nylig den store europeiske leietjenesten Lovefilm i tillegg til at de nå tilbyr streaming av tusenvis av filmer for Prime-medlemmer.

(Kilde: BBC)

Les også
YouTube får ny filmtjeneste
Les også
Ny tjeneste gir deg tusenvis av filmer på LG-TV-en
Les også
Platt mishandlingsdrama: Platt mishandlingsdrama
Les også
Blind heroinjunkie klatrer til topps
Les også
En million betaler for Spotify
Les også
Skrekk og gru i høy oppløsning
Les også
Amazon Prime tilbyr streaming av 5000 filmer
Les også
LoveFilm inntar Samsungs Blu-ray-spillere
annonse