Til hovedinnhold

YouTube får ny filmtjeneste

Det har allerede vært kjent en stund at YouTube/Google har startet samtaler med filmstudioer i Hollywood om en storstilt filmleietjeneste på YouTube, og nå ser det ut til at brikkene faller på plass, i første omgang kun til glede for amerikanske filmelskere.

Store studioer

Ifølge nettstedet TheWrap vil streamingtjenesten være i gang allerede i løpet av denne uken eller neste, og en offisiell kunngjørelse fra YouTube skal være nært forestående.

Flere av de store filmstudioene skal være ombord, inkludert Sony Pictures Entertainment, Warner Brothers og Universal Studios, i tillegg til uavhengige studioer som Lionsgate. Andre store navn som Disney, Paramount Pictures og 20th Century Fox skal imidlertid ha takket nei.

YouTube tilbyr allerede TV-programmer og filmer via YouTube Store-tjenesten, men utvalget har hittil vært relativt smalt og begrenset. Med den nye avtalen på plass vil YouTube med sin enorme brukermasse kunne bli en stor aktør på streamingmarkedet.

Tjenesten blir den største i sitt slag siden Apple inngikk avtaler med alle de store filmstudioene om utleie av filmer via iTunes-tjenesten i 2008.

Det er ikke klart om eller når vi nordmenn får glede av alle de nye filmene på YouTube, da YouTube Store fremdeles ikke er tilgjengelig i Norge. Den som venter får se.

(Kilde: TheWrap)

annonse