Til hovedinnhold

En million betaler for Spotify

Av: Magnus Blaker, Nettavisen.no

Spotify kan ta en solid del av æren for at piratkopiering av musikk ikke lenger er like stuerent som det en gang var. De klarte også å sparke i gang en musikkrevolusjon der musikkbransjen gikk fra å være nærmest definisjonen på hvordan man ikke skal takle den teknologiske utviklingen, til å havne langt foran de fleste andre bransjer i å være gode på internett.

Mange er gratisbrukere
Problemet til selskapet har derimot hele tiden vært å få brukerne til å betale for tjenesten, fremfor å bruke den reklamefinansierte delen som både har dårligere lydkvalitet og hyppige avbrudd med reklame.

I november i fjor annonserte selskapet at de hadde passert én million brukere i Norge, men har vært svært forsiktige med å si noe om hvor mange av disse som er betalende.

Har passert millionen
Men tirsdag bekrefter kommunikasjonssjef Jim Butcher i selskapet at de nå i det minste har passert nok en milepæl: I Europa sett under ett er det nå over én million betalende brukere.

De spesifiserer ikke hvor mange som betaler for den fulle Premium-tjenesten (mobiltilgang, høyere lydkvalitet), eller bare for den reklamefrie delen.

- Det er med en følelse av stolthet og glede at vi kan annonsere en ny milepæl, med å ha ønsket velkommen vår betalende bruker nummer én million, skriver Butcher i et blogginnlegg.

Spotify har ikke gått ut med oppdaterte tall på hvor mange brukere de har totalt sett. I september fortalte Spotify til Nettavisen at de hadde rundt 10 millioner brukere bare i Storbritannia, der majoriteten av brukerne finnes - men ifølge TechCrunch er det snakk om registrerte brukere, ikke aktive brukere.

Så hvor stor andel av de aktive Spotify-brukerne som betaler er høyst usikkert.

Har konkurranse
Etter at Spotify lanserte sin tjeneste har det for øvrig rent på med flere konkurrenter. Wimp er selvsagt mest kjent her i Norge, og svært mange nordmenn har nå fått et begrenset gratisabonnement i tjenesten gjennom sitt abonnement hos Canal Digital.

Les også: Canal Digital-kunder får WIMP >

annonse