Tek.no

Nyhet

En million betaler for Spotify

8 Mar 2011 09:59

Av: Magnus Blaker, Nettavisen.no

Spotify kan ta en solid del av æren for at piratkopiering av musikk ikke lenger er like stuerent som det en gang var. De klarte også å sparke i gang en musikkrevolusjon der musikkbransjen gikk fra å være nærmest definisjonen på hvordan man ikke skal takle den teknologiske utviklingen, til å havne langt foran de fleste andre bransjer i å være gode på internett.

Mange er gratisbrukere
Problemet til selskapet har derimot hele tiden vært å få brukerne til å betale for tjenesten, fremfor å bruke den reklamefinansierte delen som både har dårligere lydkvalitet og hyppige avbrudd med reklame.

I november i fjor annonserte selskapet at de hadde passert én million brukere i Norge, men har vært svært forsiktige med å si noe om hvor mange av disse som er betalende.

Har passert millionen
Men tirsdag bekrefter kommunikasjonssjef Jim Butcher i selskapet at de nå i det minste har passert nok en milepæl: I Europa sett under ett er det nå over én million betalende brukere.

De spesifiserer ikke hvor mange som betaler for den fulle Premium-tjenesten (mobiltilgang, høyere lydkvalitet), eller bare for den reklamefrie delen.

- Det er med en følelse av stolthet og glede at vi kan annonsere en ny milepæl, med å ha ønsket velkommen vår betalende bruker nummer én million, skriver Butcher i et blogginnlegg.

Spotify har ikke gått ut med oppdaterte tall på hvor mange brukere de har totalt sett. I september fortalte Spotify til Nettavisen at de hadde rundt 10 millioner brukere bare i Storbritannia, der majoriteten av brukerne finnes - men ifølge TechCrunch er det snakk om registrerte brukere, ikke aktive brukere.

Så hvor stor andel av de aktive Spotify-brukerne som betaler er høyst usikkert.

Har konkurranse
Etter at Spotify lanserte sin tjeneste har det for øvrig rent på med flere konkurrenter. Wimp er selvsagt mest kjent her i Norge, og svært mange nordmenn har nå fått et begrenset gratisabonnement i tjenesten gjennom sitt abonnement hos Canal Digital.

Les også: Canal Digital-kunder får WIMP >

Les også
Lanserer album som ti apper
Les også
Svær samleutgivelse fra Pink Floyd
Les også
Spotify utfordrer Apple
Les også
Kun 20 minutter Spotify i døgnet
Les også
Slutt på ubegrenset gratislytting i Spotify
Les også
Sonys musikktjeneste til PSP
Les også
Her er Spotify-boksen
Les også
Briljant konsept: Spotify-boks
Les også
Spotify kan gi deg virus
Les også
Radiohead i rå lydkvalitet
Les også
Google vil lansere musikktjeneste
Les også
Krever 75 billioner dollar fra Limewire
Les også
Tilbyr trådløs streaming for iPod
Les også
Jukeboksen gjenoppstår
Les også
Facebook får filmtjeneste
Les også
Stakkars deg som lastet ned disse
Les også
Her er den beste spillmusikken
Les også
Canal Digital-kunder får WiMP
Les også
La mobilen styre musikkanlegget
annonse