Til hovedinnhold

Amazon Prime tilbyr streaming av 5000 filmer

Amazon er på hugget om dagen. De har nylig overtatt LoveFilm, og nå tilbyr de medlemmer av sin Prime-tjeneste tilgang til å streame over 5000 filmer og TV-serier uten ekstra kostnad – men bare for USA i første omgang.

Amazon Prime er en tjeneste som blant annet tilbyr bedre fraktbetingelser enn med vanlig medlemskap, og nå forsøker Amazon å gjøre medlemskapet mer lukrativt og eksklusivt via streamingfunksjon.

For rundt 450 kroner i året vil man dermed i tillegg til tidligere Prime-funksjoner også kunne få ubegrenset streamingtilgang til over 5000 filmer og TV-serier – med valgmuligheter innen teksting og dubbing. Dette medfører altså ingen ekstra kostnad i prisen – det vil si gratis for allerede betalende medlemmer.

Ikke Netflix-konkurrent

Det finnes allerede andre store streamingtjenester der ute, som for eksempel Netflix med over fire ganger så mye innhold, og Amazons inntreden i bransjen er derfor ikke en sterk trussel for de andre etablerte – foreløpig.

Den nye streamingtjenesten fra Amazon vil være kompatibel med ulike PC-er, TV-er, Blu-ray-spillere og mediabokser som for eksempel fra Roku og TiVo, men det ser ikke ut til at tjenesten vil virke med mobile enheter inntil videre. Hvis man vil ha filmer på disse, må man kjøpe eller leie dem som før.

Hva med Norge?

Som nevnt er Amazon Prime foreløpig kun tilgjengelig for amerikanske brukere, men Prime-tjenesten er også tilgjengelig i europeiske land som Storbritannia, Tyskland og Frankrike. Det gjenstår å se om Prime blir tilgjengelig også i disse landene, og Amazon holder seg foreløpig stille rundt akkurat det.

Det er nemlig mulig å skaffe seg en Prime-konto på Amazon.co.uk for vi som bor i Norge, men vi får selvfølgelig ikke dra nytte av fraktfordelene. Om Storbritannia får streamingtjenesten i fremtiden og om norske medlemmer får tilgang er derfor ikke godt å si.

(Kilder: CrunchGear, eHomeUpgrade, Electronic House, Engadget, PCWorld, Pocket-lint)

annonse