Til hovedinnhold

Samsung Wave med Wimp

Den nye modellen Bada har lynkjapp prosessor, kapasitiv skjerm med multitouch og tredje generasjon av brukergrensesnittet TouchWiz. Vi lot oss imponere under Samsungs lansering i Barcelona søndag kveld.
Etter at Samsung hadde forført oss med dans, akrobatikk og 360 grader videopresentasjon fikk vi også lov til å prøve telefonen selv.
Se flere bilder av Wave her.

Social HUb

I utgangspunktet kan Wave minne litt om en Samsung Jet. Men menyene er bedre raskere og ryddigere, og innføringen av det Samsung kaller ”Social Hub” gjør det like naturlig med facebook og Twitter på mobilen som det har vært med SMS. Social Hub samler alle meldinger fra alle kontakter på ett sted.

Å lage spektakulære presentasjoner er noe Samsung er gode på. Da selskapet viste Corby i Milano i fjor var showet mer imponerende enn mobiltelefonen som ble lansert. Denne gangen var det omvendt.

Super AMOLED

Skjermen på Wave er rett og slett fenomenal. Ved å benytte en ny teknologi har Samsung klart å fjerne ett av lagene i sin allerede imponerende AMOLED-skjerm. Den nye skjermen slipper igjennom fem ganger mer lys, og kalles Super AMOLED.

På Wave måler skjermen 3,3 tommer.

Kapasitiv

Den kapasitive skjermen fungerer svært bra. Menyene reagerer lynraskt, og gir en minst like god respons som trendsetteren iPhone. Vi hentet opp bilder, så på video og kjørte flere programmer samtidig, uten at telefonen så ut til å ha problemer av noe slag.

Batterikapasiteten imponerer også. Med et 1500 MAh-batteri skal vi ifølge spesifikasjonene kunne spille musikk i mer enn 100 timer sammenhengende. Taletid og standby er det ikke kommet offisielle tall på.

Appstore

Det nye operativsystemet Bada åpner Samsung også for applikasjonsnedlasting slik vi kjenner det fra noen andre produsenter. Men da vi fikk prøve telefonen var løsningen ennå ikke på plass.

Men det skal den være når telefonen kommer på markedet i mai. I første omgang får vi tilgang til rundt tusen gratisprogrammer fra Samsungs internasjonale applikasjonsbutikk, men etter sommeren kommer en egen versjon tilpasset med lokalt innhold.

Wimp

Da vi spurte ledelsen i Samsung Europa om det også ville komme tjenester som mobil backup og musikknedlasting, ble vi fortalt at den norske varianten av Wave vil komme med Wimp. Wimp er en musikktjeneste tilsvarende Spotify, der du ved å tegne et abonnement kan spille så mye musikk du vil.
Prisen på telefonen vil ligge på ca 4000 kroner. Du finner flere bilder av telefonen her.

Monte og Shark
Samsung viser også to enklere modeller under Mobile World Congress, men disse ble ikke tatt frem under lanseringen av Wave søndag kveld. Den ene av disse heter Monte, og er en rimelig touchmobil med WLAN, GPS og 3,2 megapiksler kamera. Den andre er en tradisjonell mobiltelefon med T9-tastatur og 2,2-tommer skjerm. Begge vil ha Samsungs proprietære OS, og koste henholdsvis 2200 og 2500 kroner

Mer om
annonse