Til hovedinnhold

Live-stream fra din mobil

Flere norske operatører har vært flinke til å ta i bruk sosiale nettmedier, men NetCom har nok et lite fortrinn på de fleste på akkurat dette området. En velutviklet Facebook-side er vel og bra, men nå har Norges nest største operatør også begynt å utvikle tjenester som kan bidra til å gjøre mobilhverdagen hakket mer spennende, underholdende eller praktisk for sine kunder. Det liker vi. Med Facebook-applikasjonen NetCom Live kan du direktekringkaste dine mobilvideoer til dine venner. Tjenesten er foreløpig i beta og fungerer i første omgang med de fleste nyere Nokia-mobiler.

Men du trenger ikke være NetCom-kunde for å benytte tjenesten.

Live video
For å ta i bruk tjenesten må du først laste ned applikasjonen på Facebook via NetComs fanside.

- Etter at denne er lastet ned kan du streame live til din Facebook-profil fra mobilen. Dermed kan du enkelt dele små og store opplevelser med vennene dine på direkten, sier NetComs innholdssjef Marius Halle.

- Alle venner kan se videoene som publiseres. Det dukker opp som en vanlig video på profilen, forklarer Halle til Mobilen.no.

Åpen for alle
Er du NetCom-kunde betaler du ingenting for datatrafikken som genereres i forbindelse med live-streamingen frem til 31. mars 2010. Dette er delvis fordi tjenesten er i beta, delvis at den kun fungerer med Nokia-telefoner, men definitivt også for å gi sine egne kunder en gratis prøvetid på tjenesten. NetCom Live er nemlig åpen for andre operatørers kunder også.

- Tjenesten er i tråd med NetComs ønske om å være en ledende drivkraft i den mobile utviklingen. Der blir muligheten til rask og enkel deling av informasjon og opplevelser stadig viktigere, og da synes vi det er riktig å gjøre tjenesten uavhengig av operatør, sier Halle.

NetCom Live er for øvrig utviklet av de norske selskapene Boost Communications og Adactus.

Les også
Samsung Wave med Wimp
Les også
Dette vil vi ha på mobilen
Les også
Mobilen som drar skinnet av pølsene
Les også
Ny Ovi fra Nokia?
Les også
Se filmene dine på mobilen
Mer om
annonse