Til hovedinnhold

- Apple vil ikke godkjenne WiMP

Vanligvis tar det 1-3 dager før en utvikler får svar fra Apple på om en applikasjon er godkjent. Men dersom det er snakk om avanserte løsninger krever den amerikanske mobilprodusenten en grundigere vurdering før godkjenning. Det er ikke uvanlig.

Det som imidlertid er uvanlig er at både Telenor og Aspiro i flere måneder har snakket om at WiMP skal bli tilgjengelig på iPhone, men hver gang vi har spurt hvordan det ligger an svarer de at de venter på tilbakemelding.

Problemer med betalingsløsning?
Apple ønsker ikke å godkjenne WiMP til iPhone, hevder en kilde med nær tilknytning til Aspiro overfor Mobilen.no. Hovedårsaken skal være at Telenors kunder kan betale for WiMP med mobilabonnementet sitt.

Aspiros musikksjef Per Einar Dybvik har ikke ønsket å kommentere påstanden ovenfor Mobilen.no, men innrømmer at de har hatt en "issue" med Apple. Dersom de skulle få avslag har Aspiro muligheten til å søke på nytt, med angitte endringer, men dette vil i så fall ta nye uker å godkjenne.

Ja eller neiAspiro har likevel følt seg trygge på at WiMP ville bli godkjent av Apple, og på mandag hevdet en direktør i selskapet at en godkjenning bare var timer unna overfor Mobilen.no. Det viste seg å ikke stemme.

Apple har per onsdag ettermiddag fortsatt ikke tatt kontakt med Aspiro, ifølge deres informasjonssjef Kristin Breivik Eldnes, så vi må nok derfor belage oss på enda mer venting. Musikksjef Per-Einar Dybvik har ikke besvart noen av våre henvendelser i dag, men har lovet å komme med en uttalelse så fort et ja eller nei-svar foreligger fra Apple.

Spotify godkjent av Apple
Hovedkonkurrent Spotify er allerede godkjent av Apple, og WiMP tilbyr en tilsvarende tjeneste – altså streaming av musikk. Det virker derfor sannsynlig at det er nettopp betalingsløsningen for Telenor-kunder som Apple har reagert på.

WiMP er allerede tilgjengelig for Android, men dette er en open source-platform der det stilles langt færre krav til applikasjoner. WiMP eies av Telenor, Platekompaniet og Aspiro, hvor sistnevnte står for den tekniske løsningen.

Mer om
annonse