Nyhet

Slik blir Super AMOLED

Da mobilen Samsung Wave ble lansert på Mobile World Congress var fokuset først og fremst rettet mot at den kjørte det nye operativsystemet Bada. At den hadde en ”Super AMOLED”-skjerm ble nærmest nevnt i forbifarten av flere mobilnettsteder. Men nå har Samsung laget en video i forbindelse med markedsføringen av Wave som viser fordelene med Super AMOLED kontra (vanlig) AMOLED eller TFT-skjermer.

Ifølge Mobil.nu har naturligvis Super AMOLED de samme fordelene som AMOLED – altså høy kontrast, bra svartnivå, stor visningsvinkel og kjapp responstid. Men i motsetning til AMOLED og TFT, har Super AMOLED touchpanelet integrert direkte i mobilskjermen (- i stedet for å ligge som et eget lag oppå skjermen). Det betyr at skjermen blir klarere, og at den håndterer sollys langt bedre enn sine forgjengere. Samtidig betyr det at skjermen blir enda tynnere enn AMOLED- og selvsagt også TFT-skjermer.

Se video av Samsungs Super AMOLED nedenfor. De visuelle forskjellene mellom Super AMOLED og AMOLED/TFT blir ikke vist realistisk på en vanlig PC-skjerm, men videoen gir en indikasjon på hvorfor Super AMOLED skal være overlegen de andre. Av en eller annen grunn er det ikke lyd på klippet.

Les også
Hvilken mobiltelefon er best i sola?
Les også
Uknuselig mobilskjerm
Les også
Wave får ikke WiMP - ennå
Les også
Trykkskjermen som dytter tilbake
Les også
Skaff deg nyhetsbrev fra Mobilen.no
Les også
Bluetooth 4.0 rett rundt hjørnet
Les også
Apple på krigsstien mot HTC
Les også
Satser knallhardt på Bada
Les også
Samsung Wave med Wimp
Les også
Nettbutikk tabbet seg ut
annonse