Tek.no

Nyhet

Vi deler ut 500 gratiskoder til WiMP

17 Mar 2010 10:17

Telenors musikkansvarlig, Thang Manh Tran, er en travel mann om dagen. I samarbeid med Platekompaniet og Aspiro har Telenor nylig åpnet den norske Spotify-konkurrenten WiMP. Musikktjenesten har imidlertid vært betatestet i snart et år. Tilbakemeldingene på WiMP har tilsynelatende vært svært positive fra testbrukerne, og nå kan altså hvemsomhelst få tilgang til den nye tjenesten. Med WiMP har du tilgang til millioner av låter direkte på din PC- eller (foreløpig) Android-mobil for 99 kroner per måned, og låtene spilles av via programmet WiMP.

Vi har tatt en prat med Thang Manh Tran i Telenor om deres ferske musikktjeneste. Han har også lovet bort 500 gratisinvitasjoner på én måneds bruk av WiMP til våre lesere.
OPPDATERT: Vi er dessverre tom for invitasjonskoder. Du har mulighet til å skaffe deg en kode ved å sende WIMP til 2225, men Telenor deler kun ut et begrenset antall hver dag. Les mer på nettsidene til WiMP.

Ut av beta
WiMP har vært ekstensivt testet av betabrukere. Hvilke erfaringer at dere gjort i denne prosessen?

- Telenor er alltid opptatt av å levere innovative produkter til sluttkunden. Derfor valgte vi å betalansere WiMP for en lukket gruppe. Brukerundersøkelsen som ble gjort viser at betakundene var svært fornøyde. 9 av 10 betabrukere brukte tjenesten daglig eller en god del. Blant de som har brukt WiMP daglig er 98 prosent fornøyde. Dette er et unikt tall i Telenor-sammenheng og sannsynligvis den høyeste totale tilfredshet som er målt i Telenors historie, svarer Tran.

- De negative tilbakemeldingene som vi har fått går stort sett ut på treg oppstart, mye minnebruk og ønske om utgivelsesår. Det er slike konkrete tilbakemeldinger vi har ønsket å få ut av betaperioden og som vi har løst til lansering. WiMP er nå blitt mye raskere, krever mindre minne og utgivelsesår får man for det enkelte album og singel, legger han til.

Hvilke fordeler har WiMP?
Tilbakemeldingene fra bransjen og vanlige brukere på WiMP har så vidt meg bekjent vært veldig positive. Hvilke fordeler har WiMP i forhold til konkurrerende musikkstreamingstjenester?

- Dette ble spurt direkte i brukerundersøkelsen, og det er to ting som oftere blir nevnt som jeg ønsker å trekke frem: Brukervennlighet og anbefalinger.

- Når det gjelder brukervennlighet kan man dele dette i to grupper; gruppen som har brukt Spotify og liknende, og folk som ikke har brukt slike tjenester. Den musikkvante som har et referansegrunnlag sier at måten å konsumere musikk på er bedre siden man får flere innganger til å spille av musikk. Enten man gjør det selv via egne søk, egne spillelister man setter opp, egne favoritter man tagger, eller via WiMP-redaksjonens anbefalinger, forteller Tran.

- Gruppen som ikke er så godt bevandret med digitale musikktjenester fremhever det enkle i WiMP. Man trykker kun play på det man har lyst til å høre på, og det er det! Ikke trenger man å laste ned musikk og vente på at dette er ferdig før man må putte musikken i en avspiller. Det være seg iTunes, Winamp eller liknende.

- Når det gjelder anbefalinger, kommer det unisont fra begge disse gruppene at måten musikk blir anbefalt er veldig tiltalende. Det å få relevante anbefalinger i forhold til nye utgivelser, tidsaktuelle happenings i form av konserter, arrangementer, festivaler, topplister og liknende. Redaksjonen i WiMP skal ha all honnør for den jobben de legger ned i å tilrettelegge relevante anbefalinger for brukeren, sier Telenors musikkansvarlig.

Musikk som savnes
Det er en kjent sak at enkelte artister, blant annet The Beatles og Metallica, nekter å distribuere sine låter og album i digitalt format. Det betyr at du verken får kjøpt henholdsvis The White Album eller The Black Album i en digital musikkbutikk – ei heller spille dem av via en streamingstjeneste. Men hva med den australske hip-hop-hiten Nosebleed Section fra The Hilltop Hoods, eller enda mer obskure musikkønsker brukerne måtte komme med? Denne, og en rekke andre populære låter fra utlandet, mangler i WiMPs ellers omfattende musikkmeny.

”Hvis det er musikk du savner - send en melding til wimp@aspiro.com”, står det når en låt ikke finnes – hvor sannsynlig er det at brukernes ønsker blir tilgjengelig i WiMP?

- Vi søker hele tiden å utvide katalogen, og skaffe til veie den musikken kundene etterspør. Noen ganger er dette enkelt og andre ganger er det vanskelig, om ikke umulig. Spør man om hvorfor Beatles ikke ligger inne, er det enkle svaret at Beatles nekter å selge musikken sin digitalt. Det være seg Platekompaniet MP3, iTunes, WiMP eller Spotify. På den annen side vil jeg fremheve som et eksempel at vi har Pink Floyd tilgjengelig, så det står ikke på vår vilje for å få inn mer aktuelt innhold, svarer Tran.

Norsk musikk i WiMP 
Hvordan synes du norsk musikk frontes via WiMP?

- Vi har selv sagt at vi skal være best på norsk musikk og det mener jeg at vi er – og det uten tvil. Sammenligner man WiMP med både Spotify og iTunes har vi en mye større promotering av norske artister og norsk innhold. Vi har laget en egen Spellemann-kategori som viser de nominerte innenfor de ulike genrene. Under ”spillelister” finnes det mange spillelister som fremhever norsk musikk. Jeg ramser opp: Norsk undergrunn 1960-2000, Spellemannsprisen 2009 (Vinnerne), Rune Grammofons høydepunkter, Norsk sortmetall, by:larm 2010 og så videre og så videre, sier han.

- Vår tanke og visjon er at dette skal være norske artisters boltreplass! Dette skal være den norske musikktjenesten som alltid er oppdatert på både ny norsk musikk, norsk musikk som aldri har blitt gitt ut før, og kommende norske artister som ikke har en platekontrakt og dermed vanskelig med å få gitt ut musikken sin.

- Jeg går derfor ut med en oppfordring til alle norske artister om å kontakte meg for å bli frontet, erklærer Tran.

(Vi kan videreformidle kontakt med Thang Manh Tran for aktuelle norske artister/band - send en kort mail til vegard@mobilen.no)

Med Telenor-abonnement?
Telenors mobilkunder kan kjøpe låter og album med mobilabonnementet. Er det sannsynlig at tilgang til WiMP på sikt vil bli integrert i et mobilabonnement fra Telenor – eller som tilleggstjeneste?

- Dette kan være aktuelt. I utgangspunktet mener vi at å betale 99 kroner for så mye musikk man orker å konsumere i en måned er en svært god pris. For den samme summen, får man en CD. I motsetning til en CD gir WiMP deg millioner av låter, sier han.

Når blir WiMP tilgjengelig på andre mobilplattformer enn Android? (Symbian s60, Windows Mobile, iphone OS etc.)

- Vi jobber med å få WiMP på så mange plattformer som mulig og jeg kan informere dere om at den siste betaversjonen av iPhone fungerer veldig bra. Det klør i fingrene mine å få ut WiMP'en på iPhone, men også andre plattformer. For de som fortsatt ikke forstår hva man skal med WiMP, tror jeg mobildelen er det som overbeviser den tvilende. Med tilgang til millioner av låter i lomma, tilgang til alle sine favoritter, spillelister og anbefalinger av ny og relevant musikk, slipper man alt som heter overføring via kabel og begrensning i minne. Det å være på farten og spille av all den musikken man ønsker – ingenting er mer sexy en det.

 Stemmer det at Samsung Wave (Bada OS) vil leveres med WiMP, slik Samsungs representanter uttalte på Mobile World Congress?

- Vi er i dialog med Samsung rundt Bada OS. Plattformen er ennå ukjent for oss, men såfremt det lar seg gjøre, vil så klart WiMP også støtte Bada, svarer Tran.

Gratis invitasjonskoder
Tran vil selvsagt at så mange som mulig skal ta i bruk WiMP, og har derfor gitt oss 500 invitasjonskoder som vi kan dele ut til våre lesere. Dette innebærer at du får en måneds gratis bruk av WiMP, før du altså må betale 99 kroner per måned for å beholde tjenesten. Er du interessert i en kode, send en mail til konkurranse@mobilen.no med WiMP i emnefeltet, så sender vi en invitasjonskode i retur til de 500 første som vil ha.
OPPDATERT: Vi er dessverre tom for invitasjonskoder. Du har mulighet til å skaffe deg en kode ved å sende WIMP til 2225, men Telenor deler kun ut et begrenset antall hver dag. Les mer på nettsidene til WiMP.

- Det finnes et ordtak som sier: "Seeing is believing". Derfor vil jeg oppfordre alle lesere til å prøve ut WiMP på PC, MAC eller Android ved første anledning. Dette er måten musikk kommer til å konsumeres på, avslutter Telenors musikkansvarlig Thang Manh Tran.

Les også
iPhone elsket av folket
Les også
Her er iPhone-orkesteret
Les også
Satser knallhardt på Bada
Les også
Samsung Wave med Wimp
Les også
Velg riktig musikkmobil
Les også
Musikk i dine ører
Les også
Spotify-killer fra Aspiro
annonse