Til hovedinnhold

Intel distribuerer nå LibreOffice

Samarbeider med gratiskonkurrent til Microsoft Office.

LibreOffice har foreløpig manglet støtte blant de store IT-bedriftene i henhold til sin Windows-plattform, men får nå støtte fra Intel. Det amerikanske selskapet distribuerer den åpne og frie kontorpakken via sin AppUp-tjeneste, og deltar i tillegg på utviklersiden.

LibreOffice er en forgrening av det kjente OpenOffice, og oppstod da flere utviklere forlot OpenOffice-prosjektet i 2010. LibreOffice drives av The Document Foundation (TDF).

Støtter rivalen

En interessant side ved denne saken er at Intel går inn for å støtte og videreutvikle LibreOffice, mens de samtidig er en av Microsofts allierte. LibreOffice markerer seg som en av Microsoft Offices største konkurrenter på Windows, og derfor er Intels taktikk noe uvanlig.

Intel jobber nemlig aktivt med å forbedre kodebasen bak LibreOffice og har blitt med i The Document Foundation – og dette betyr at de i tillegg støtter Microsofts rival finansielt.

– Jeg har brukt LibreOffice fra første stund i presentasjoner på konferanser og for analyse av data, sier Dawn Foster, en av sjefene i Intel. Hun fortsetter:

– Våre ingeniører har jobbet med kodebasen til LibreOffice for å optimalisere det for Intel-maskinvare. Å tilføye kontorpakken til AppUp-senteret er en naturlig utvikling, og tilbyr en spennende tjeneste for alle Ultrabook-brukere.

Verdsetter støtte

The Document Foundation er svært glade for den nye utviklingen:

– Vi er henrykte over å tilføye Intel til vårt lag med støttespillere, sier Florian Effenberger, et av styremedlemmene i TDF.

– TDF er først og fremst et leverandørnøytralt prosjekt med fokus på å bedre kontorpakkeløsninger, men vi verdsetter støtten og rådene vi får fra organisasjoner som SUSE, Red Hat, Google, the Free Software Foundation (FSF) og Software in the Public Interest (SPI).

En annen spesiell side ved saken er nettopp at Linux-selskapet SUSE, som også har bånd til Microsoft, var blant de tekniske initiativtakerne for å levere denne spesifikke Windows-utgaven av LibreOffice.

Enklere installasjon

LibreOffice for Windows fra SUSE er som nevnt tilgjengelig hos Intel AppUp Center. Kontorpakken støtter engelsk, tysk, fransk, spansk og italiensk, og kommer med en ny og sømløs installasjon.

(Kilde: The Document Foundation, ZDNet)

annonse