Til hovedinnhold

LibreOffice er her!

The Document Foundation har nå lagt ut det som skal være den endelige versjonen av kontorpakken LibreOffice for Windows, Mac og Linux. Pakken har fått versjonsnummeret 3.3.0, selv om det dreier seg den første stabile versjonen.

Flere og flere utviklere har valgt å bli med på prosjektet. I september i fjor var antall utviklere under 20, mens i dag jobber over hundre utviklere med prosjektet.

LibreOffice 3.3.0 kan blant annet tilby bedre interoperabilitet med dokumenter fra Lotus Word Pro og Microsoft Works. Det skal være mulig å importere og redigere SVG-bilder i LibreOffice Draw. Den støtter også import av PDF-filer.

Videre er navigasjonen og utskriftsmuligheten blitt forbedret. LibreOffice Calc har fått bedre støtte for Microsoft Excel, og maksimumstørrelsen på regneark er blitt økt til 1 million rader.

Les mer om LibreOffice på libreoffice.org.

Last ned

LibreOffice finner du på libreoffice.org/download. Pakken inkluderer flere språk, blant annet norsk bokmål og nynorsk. Installasjonsfilen for Windows heter LibO_3.3.0_Win_x86_install_multi.exe – du finner andre utgaver via nedtrekksmenyen. Språket kan eventuelt endres etter installasjon via menyvalget Verktøy, Innstillinger, Språkinnstillinger, Språk. I skrivende stund er det ikke dukket opp en norsk nettside på oversikten over internasjonale sider.

(Kilder: Softpedia, Arstechnica, The Document Foundation)

annonse