Til hovedinnhold
NyhetNorges største IT-selskap har skiftet navn

EDB ErgoGroup har skiftet navn

Men sjekket Norges største IT-selskap Urban Dictionary først?

Norges største IT-selskap, EDB Ergogroup, bytter nå navn til Evry. Selskapet er resultatet av at bedriftene Elektronisk databehandling (EDB) og Ergogroup slo seg sammen i 2010, og to år senere er et nytt navn på plass.

Evry har rundt 10 000 ansatte og hadde en omsetning på om lag 13 milliarder kroner i 2011. Selskapet hevder at det står for om lag en tredjedel av alle IT-tjenester i Norge, og samarbeider med blant andre DNB, Hydro, Statoil og Telenor.

Ukjent begrep

EDB er en forkortelse for "elektronisk databehandling" og brukes hovedsakelig bare innad i Norge. EDB Ergogroup ønsker derimot å bli ledende leverandør av IT-tjenester i hele Norden, og et navnebytte måtte derfor til

Selskapet organiserte en intern navnekonkurranse og leide inn Scandinavian Design Group for å jobbe med nytt navn og logo. Resultatet ble Evry.

Uheldig assosiasjon

I pressemeldingen kommer det ikke godt frem hvorfor EDB Ergogroup valgte "Evry" som navn eller hva det skal bety. Konserndirektør for kommunikasjon, Geir Remman, forteller til Dagens næringsliv at navnet uttales som engelske "every" og reflekterer bedriftens brede tilstedeværelse i Norden.

– Det er et ordspill, at vi er overalt hele tiden og at vi leverer tjenester som er overalt hele tiden, sier Remman, som fortsetter:

– Uansett er det sånn at noen vil like et navn, noen vil ikke like det, men man må gi tid til folk til å bli kjent med. Nå er det opp til oss å skape et innhold som gjør at man får positive assosiasjoner til det.

Ordet "evry" har derimot en uheldig assosiasjon. Ifølge den uformelle ordboken Urban Dictionary betyr "evry" nemlig noe selskapet neppe vil assosieres med.

annonse