Til hovedinnhold

Flere forlater Openoffice.org

I september 2010 bestemte noen av utviklerne av Openoffice.org for å forlate selskapet Oracle, og opprette en ny gruppe (The Document Foundation), og har samtidig lagt ut en forgrening av Openoffice.org (foreløpig tilgjengelig i betaversjon), noe de kaller for Libreoffice. Hensikten med forgreningen er altså å løsrive seg fra Oracle, og gjøre kontorpakken mest mulig uavhengig av enkelte selskaper.

The Document Foundation har senere invitert Oracle til å bli med i den nye gruppen, og håpet at Oracle ville donere merkenavnet Openoffice.org til gruppen, men foreløpige meldinger fra Oracle tyder på at dette ikke vil skje. Dermed er fremtiden usikker for Openoffice.org og Libreoffice.

Oracle skal ha bedt utviklere som er medlemmer av begge gruppene (Openoffice.org og The Document Foundation) om å forlate Openoffice.org-prosjektet, og nå har flere av utviklerne valgt å gjøre nettopp dette. Jacqueline Rahemipour, styremedlem i Openoffice.org-fellesskapet, har i et åpent brev oppfordret flere til å forlate Openoffice.org til fordel for The Document Foundation.

Flere aktører som Google, Novell, Red Hat og Canonical, skal allerede ha uttrykt sin støtte for Libreoffice, og dermed tyder mye på at det går denne veien.

(Kilde: Digitizor, Slashdot)

Mer om
annonse