Til hovedinnhold

Nå er LibreOffice her i ny versjon

Lover bedre ytelse og økt fleksibilitet.

The Document Foundation

Den frie kontorpakken LibreOffice kommer nå i versjon 4.0. Ifølge skaperne i The Document Foundation (TDF) er dette pakkeløsningen det frie nettsamfunnet har drømt om siden 2001.

TDF frister således med skryt som «en renere og slankere kodebase, en forbedret samling med ulike tjenester og funksjoner, større fleksibilitet og et mer mangfoldig økosystem».

LibreOffice er en forgrening av den kjente Microsoft Office-rivalen OpenOffice, og oppstod da flere utviklere forlot OpenOffice-prosjektet i 2010. LibreOffice drives av The Document Foundation.

Android-app

«Større fleksibilitet» innebærer at det blir enklere å jobbe mellom ulike filformater som DOCX og RTF-dokumenter i LibreOffice 4.0. Den ferske nylanseringen har i tillegg bedre samhandling med innhold og dokumentsystemer som Alfresco, IBM FileNet P8, OpenText og Microsoft Sharepoint 2010.

Videre finner vi en Android-app for å styre presentasjoner og mange nye funksjoner i regnearket Calcs app – som eksportering av grafer og ODF OpenFormula-funksjoner. Ellers skilter versjon 4.0 med finpuss av brukergrensesnittet og en forbedring av ytelsen over hele fjøla.

Flere forbedringer

Andre nye funksjoner i LibreOffice 4.0 inkluderer:

  • Støtte for import og eksport av matematiske uttrykk i RTF
  • Importfilter for Microsoft Publisher
  • Støtte for alle versjoner av Visio
  • Forbedret lastetid for XLSX
  • Diverse forbedringer av DOCX
  • Støtte for CMIS
  • Støtte for Personas for Firefox

Last ned

Den nyeste utgaven av LibreOffice finner du hos LibreOffice.org.

TDF planlegger å lansere en ny versjon av LibreOffice hver sjette måned, og ønsker dessuten å samkoordinere dette med mars/september-tidsskjemaet til de andre store prosjektene for fri programvare.

Stiftelsen har videre to ulike versjoner av kontorpakken tilgjengelig til enhver tid. Den nyeste utgaven er for brukere som vil dra nytte av de siste forbedringene, mens den tidligere versjonen er ment for brukere som foretrekker stabilitet foran alt annet.

(Kilde: The Document Foundation)

annonse