Til hovedinnhold

Nå kaster Google seg også på bevegelsesteknologien

Kjøper selskap bak populær bevegelsesapplikasjon. 

botsquare / YouTube

Hvorvidt forbrukere egentlig ønsker det eller ikke er fremdeles noe uvisst, men åkke som er den bevegelsessensitive teknologien blitt et satsingsområde for IT-selskaper.

Til PC-bruk er det Leap Motion-sensoren som har nådd massemarkedet først, med store partnere som Asus og HP på laget, og potensielle konkurrenter som Haptix finnes også på horisonten.

Google vil med

Nå ser det ut til at søkegiganten Google også har kastet seg på karusellen. Nettstedet TechCrunch melder nemlig at Google nylig kjøpte det nystartede selskapet Flutter for 40 millioner dollar.

Flutter er utvikleren bak en populær applikasjon som lar deg utføre kommandoer med håndbevegelser som snappes opp av webkameraet. Applikasjonen er kompatibel med ulike video- og musikkavspillingsprogrammer, og kan også brukes med YouTube og Netflix via en utvidelse til nettleseren Chrome.

Det er ennå uvisst nøyaktig hva oppkjøpet skal føre til av eventuelle nyvinninger. Ifølge hjemmesiden sin er Flutter imidlertid sterkt dedikert til å utvikle de beste «maskinsyn-algoritmene», og begge tror partnerskapet kan bli meget fruktbart.

Ser frem til samarbeid

– Vi er virkelig imponert over Flutters evne til å designe ny teknologi basert på avansert forskning. Vi ser frem til å samarbeide med dem i forskningen hos Google, sa en talsmann for søkeselskapet til TechCrunch.

Et av resultatene kan muligens bli en form for bevegelsesfunksjonalitet til tjenester som Gmail, og det kan også tenkes at Google implementerer teknologien i sine fremtidige Chromebook-maskiner.

Det finnes også annen sensorteknologi: Rimelige «øyesensorer» kommer snart på markedet »

(Kilde: Flutter, TechCrunch)

annonse