Til hovedinnhold

Se hvor avansert Leap Motion-sensoren har blitt

Den nye utviklerversjonen imponerer.

Leap Motion/YouTube

Mange eksperimentelle bevegelsessensorer har konkurrert om publikums oppmerksomhet de siste årene, men hittil er det i grunnen bare Leap Motion-sensoren som er i ferd med å få et fotfeste på markedet, med aktører som HP og Asus i ryggen.

Sensoren kan blant annet brukes til å navigere i Windows 8 ved å simpelthen peke mot skjermen, skrive på tastatur i løse luften og styre Google Earth med enkle håndbevegelser. Det jobbes imidlertid iherdig med å gjøre produktet enda mer avansert, og nå melder selskapet at en splitter ny utviklerversjon av Leap Motion er klar.

Sporer alle leddene

Den nye generasjonen av sensoren benytter seg av den samme maskinvaren som tidligere, men forskjellen er at programvaren nå er drastisk forbedret for å øke intelligensen til sensoren.

I praksis betyr dette at Leap Motion nå «kjenner» den anatomiske oppbygningen til hendene i detalj, slik at den kan spore hvert enkelt ledd i fingrene, og ikke bare selve fingrene.

Dette innebærer også at sensoren er i stand til å spore fingrene selv når de ikke kan «ses» direkte av sensoren, slik som når man for eksempel vrir på hendene eller legger fingrene over hverandre.

Skal bli som i virkeligheten

Alt dette skal gjøre at det blir mulig å bruke Leap Motion på en mye mer realistisk måte enn tidligere. Ifølge produsenten er den nye utviklermodellen et viktig steg mot å la folk leke med virtuelle objekter på samme måte som med fysiske objekter i virkeligheten.

Det gjenstår imidlertid ennå en god del arbeid og finpuss før den nye Leap Motion-versjonen er klar for forbrukermarkedet, og det vil visstnok komme flere store oppdateringer av teknologien før den tid.

Produsenten har sluppet en ganske imponerende demonstrasjonsvideo av den nye utviklerversjonen som du kan sjekke ut under.

Mange andre bevegelsessensorer er underveis:
Snart kan du styre PC-en og TV-en med en ring på fingeren »

Mer om
annonse