Til hovedinnhold

Mobiltoppene kritiserer Apple

Apple ”glimrer med sitt fravær” på klisjéaktig vis fra Mobile World Congress i Barcelona, men likevel står både Iphone og Appstore nokså sentralt på mobilmessen. Da Microsoft-sjef Steve Ballmer, Nokia-sjef Olli-Pekka Kallasvu, og Ralph de la Vega – sjef for USAs nest største mobiloperatør AT&T Mobility – stilte til debatt, kom nemlig Apple raskt i sentrum.

Toppsjefene etterlyser større åpenhet hva gjelder programutvikling hos Apple, melder Cnet News.

Hvis bare Apple hadde…
Alle paneldeltakerne roste Apple på ulike områder, men hevdet at de ville fått enda større suksess hvis de hadde gjort ting litt annerledes – på deres egen måte. I hovedsak mente de at Apple var alt for lukket ved at de utelukkende laget software/programvare som passet til Apples egne produkter. Videre kritiserte de det faktum at tredjeparts programutviklere ikke fikk slippe til hos Apple, og at dette hemmet utviklingen på alle områder.

- Iphone har vært en kjempesuksess, men den ville vært enda større hvis applikasjonene var fleroperative, sa De la Vega

Ballmer sa seg enig, og hevdet at det var viktig å gi brukerne flere valgmuligheter – slik Windows Mobile-brukere har.

Hvem bryr seg?
En irritert tilskuer spurte etter sigende hvorfor de skulle bry seg om ”bitte lille Apple”, som omtrent ikke har markedsandeler på det globale mobilmarkedet. De la Vegas svar oppfattes som veldig beskrivende for hele mobilbransjen:

- Fordi de resterende 99,5 prosentandelene i bransjen prøver å kopiere Iphone.

Og akkurat det hersker det relativt liten tvil om. En rekke flate touchmobiler på rundt tre tommer, og nye applikasjonsbutikker á la Appstore, er blant de hotteste nyhetene fra årets messe i Barcelona til nå.

Mer om
annonse