Universale mobilladere i 2012

Med batteriet på mobilen nesten utladet, og laderen liggende hjemme, kan det ofte være vanskelig å finne noen som kan låne deg en lader som funker på din mobil. Selv produsentene har forskjellige typer ladere på markedet som passer til forskjellige modeller – i alle fall i en overgangsfase når de bytter ut gammel teknologi med ny.

Det skal det imidlertid nå bli slutt på. Målet er at 1. januar 2012 vil de fleste store mobilprodusenter – med unntak av Apple – sørge for at alle mobiler kan lades via micro-USB, ifølge Engadgetmobile og Apple Insider.

Micro-USB
GSM Association (GSMA) og 17 operatører og mobilprodusenter, deriblant LG, Motorola, Nokia, Qualcomm, Samsung og Sony Ericsson, er enige om at micro-USB vil bli den universelle ladestandarden. Innen 2012 vil majoriteten av nye mobiltelefoner bli solgt med denne typen lader. Det er allerede mulig å lade flere av de nyere modellene via PC med micro-USB-kabelen som medfølger i esken.

Apple har imidlertid ikke stilt seg bak standardforslaget til GSMA, og vil tilsynelatende beholde ”dock connector”-laderen som siden 2003 har blitt brukt til å lade Ipoder, og etter hvert også Iphone.

Les også
Nokia kaller tilbake mobillader
Les også
Ny iPhone-lader med batteripakke
Les også
Lad mobilen i løse lufta
Les også
Én lader til alt
Les også
Mobiltoppene kritiserer Apple
Les også
Solceller og HD-video fra Samsung
Les også
Ta vare på mobilen din i snøværet
Les også
Palm Pre lades trådløst
Les også
Ekstra batteri til din Iphone
Mer om
annonse