Apple skremte Google fra multitouch?

Det er en kjent sak at Apple og Google har et godt forretningsforhold med hverandre på mobilsegmentet. Blant annet blir Apples Iphone 3G levert med Google Maps og Google søkemotor. Ifølge Mobilecrunch, skal Apple ha advart mot at Android-mobilen G1 ble laget med multitouch – at du kan bruke to fingre til å navigere på skjermen –, på grunn av Apples egen patent på denne løsningen for mobil.

Ryktene sier at Google føyde seg for kravet fordi de ikke ville forringe forholdet til Apple, og Iphone-produsenten får samtidig skylden for at G1 mangler 3,5mm. jack-plugg for hodetelefoner, ifølge Engadgetmobile.

Ikke holdbart
Både Mobilecrunch og Engadget påpeker at Apples patent på multitouch for mobil neppe vil være gyldig over lengre tid, og at Google og HTC uansett burde ha midler og kompetanse nok til å utfordre Apple på dette området. Førstnevnte nettsted hevder at det er usannsynlig at Apple har klart å skremme Google/HTC fra tanken om multitouch, og at dette kan være under utvikling i all hemmelighet med tanke på kommende Android-mobiler.

Også ryktet om at Apple presset Google/HTC til å utelate standardplugg for hodetelefoner er lite holdbart. Apple skal etter sigende ha advart mot at G1 skulle ha 3,5mm.-plugg, uten at årsaken er kjent. Apple har riktignok patent på en spesiell type hodetelefoner med en kontrollenhet, men at dette skulle være en hindring virker uforståelig.

Les mer om saken på Mobilecrunch og Engadgetmobile.

Les også
Vil kaste Nokia ut av USA
Les også
Iphone har 66 prosent av trafikken
Les også
Nordmenn må vente på nye HTC-mobiler
Les også
Mobiltoppene kritiserer Apple
Les også
Her er HTC Touch-oppfølgerne
Les også
Android mot toppen
Les også
Se 2009-mobilene til HTC
Les også
Ryktene går om G2
Les også
G1 slår Iphone
Les også
Oppfølger til Google-mobilen?
Les også
Google-mobilen har blitt testet
Les også
Nå får Iphone smilefjes og Street View
Les også
Prøv Google-mobilen nå
Les også
Se video og bilder av Google-mobilen
Mer om
annonse