Til hovedinnhold

Ny Mac Mini fra Apple

Det har lenge gått rykter om at Apple har en ny versjon av sin populære Mac Mini-maskin på trappene, og nå er det altså bekreftet.

Utenpå er det ikke så mye som er forandret, her er det fortsatt hvit pianolakk som gjelder og størrelsen er på 16,5 x 16,5 x 5 centimenter.

På innsiden har Mini-en fått en real overhaling. Apple lover opp til fem ganger bedre grafikkytelse, etter å ha utstyrt den nye versjonen med Nvidias GeForce 9400M grafikkort. Du skal også kunne koble til to skjermer via DisplayPort eller DVI.

Mac Mini kommer i to ulike utgaver, avhengig av om du vil ha versjonen med en eller to GB minne og 120 eller 320 GB harddisk. Førstnevnte vil koste rundt 5.400 kroner, mens den råeste versjonen vil ligge på 7.200 kroner. Begge kan ellers skilte med en 2.0 GHz Intel Core 2 Duo prosessor, innebygd trådløst nettverk Airport Extreme, Bluetooth, fem USB-porter og en Firewire-port.

Også Apples iMac-linje har kommet i nye versjoner. Felles for disse er raskere prosessorer og dobbelt så mye minne. Også de nye iMac-ene har fått Nvidias GeForce 9400M grafikkort, og maskinene kommer i fire ulike konfigurasjoner til priser fra 10.500 kroner itl 19.000 kroner.

For de som virkelig har lyst til å bruke penger kommer Apple også med en ny Mac Pro. Her har de eplekjekke kjørt på med en Intel Xeon prosessor opp til 2,93 GHz, mulighet for opp til fire terabyte lagring og et Nvidia GeForce GT 120 grafikkort. Mac Pro kommer i to ulike utgaver, med enten fire eller åtte kjerner. Prisene er henholdsvis 21.000 og 28.000 kroner.

Hvis du lar deg friste av Apples siste nyhet trenger du ikke vente lenge. Allerede fra neste uke skal maskinene være i salg.

Les også
Prisras på Apple Imac
Les også
Test av Apple Imac 2009
Les også
Apple mini-PC på vei?
Les også
Iphone har 66 prosent av trafikken
Les også
Lyntest: Apple Safari 4 - bør du bytte?
Les også
Er dette nye Mac Mini?
Les også
Nå kommer Iphone endelig til Telenor
Les også
Mobiltoppene kritiserer Apple
Mer om
annonse