Nyhet

Nå kommer den bøyelige e-papirskjermen

Lanseres i Europa neste måned.

Bøyelige elektroniske papirer blir en av de neste store trendene i skjermbransjen. Dette er langt fra en ny tanke eller idé, og har resultert i mange spennende prototyper de siste årene.

Tiden for konsepter og testprodukter er endelig over, og nå annonserer LG at de starter masseproduksjon av E-Ink-skjermer basert på bøyelig plastikk. Det første produktet kommer til Europa allerede neste måned.

Lett som fjær

E-Ink-skjermer minner om papir og er kjent fra for eksempel e-boklesere på markedet. LGs nye bøyelige har en størrelse på seks tommer og er kun 0,7 mm tykk – bare en tredjedel av nåværende E-Ink-skjermer av glass.

Skjermen viser ikke farger, men har en relativ høy oppløsning på 1024 x 768. Vekten er på bare 14 gram. Skjermen kan bøyes opptil 40 grader fra sentrum og er veldig robust, hevder LG. Den tåler å bli mistet i bakken og å bli slått med en gummihammer uten å gå i stykker.

OLED-masseproduksjon

De første produktene med denne skjermen innebygd kommer på det europeiske markedet neste måned, melder LG. Produktene blir fremstilt av en ikke-navngitt kinesisk produsent, og om produktet faktisk blir bøyelig i sin endelige form gjenstår å se.

Den langsiktige planen til LG er å videreføre de bøyelige egenskapene til andre skjermtyper, deriblant OLED-skjermer. Både LG og Samsung planlegger å starte masseproduksjon av bøyelige OLED-skjermer i slutten av 2012.

(Kilde: Engadget / Pressemelding)

Les også
Denne skjermen har ekstrem oppløsning
Les også
Denne skjermen har ekstrem oppløsning
Les også
Iiyama gir ut svær spilleskjerm
Les også
Denne skjermen kan bøyes som papir
Les også
Forbereder masseproduksjon av bøyelige skjermer
Les også
Samsung satser på e-papir
Les også
Samsung vil ha en bit av e-papirkaka
Les også
E-papiret tar nye steg
Les også
Elektronisk papir kommer
annonse