Til hovedinnhold

Nå kommer den bøyelige e-papirskjermen

Lanseres i Europa neste måned.

Bøyelige elektroniske papirer blir en av de neste store trendene i skjermbransjen. Dette er langt fra en ny tanke eller idé, og har resultert i mange spennende prototyper de siste årene.

Tiden for konsepter og testprodukter er endelig over, og nå annonserer LG at de starter masseproduksjon av E-Ink-skjermer basert på bøyelig plastikk. Det første produktet kommer til Europa allerede neste måned.

Lett som fjær

E-Ink-skjermer minner om papir og er kjent fra for eksempel e-boklesere på markedet. LGs nye bøyelige har en størrelse på seks tommer og er kun 0,7 mm tykk – bare en tredjedel av nåværende E-Ink-skjermer av glass.

Skjermen viser ikke farger, men har en relativ høy oppløsning på 1024 x 768. Vekten er på bare 14 gram. Skjermen kan bøyes opptil 40 grader fra sentrum og er veldig robust, hevder LG. Den tåler å bli mistet i bakken og å bli slått med en gummihammer uten å gå i stykker.

OLED-masseproduksjon

De første produktene med denne skjermen innebygd kommer på det europeiske markedet neste måned, melder LG. Produktene blir fremstilt av en ikke-navngitt kinesisk produsent, og om produktet faktisk blir bøyelig i sin endelige form gjenstår å se.

Den langsiktige planen til LG er å videreføre de bøyelige egenskapene til andre skjermtyper, deriblant OLED-skjermer. Både LG og Samsung planlegger å starte masseproduksjon av bøyelige OLED-skjermer i slutten av 2012.

(Kilde: Engadget / Pressemelding)

annonse