Til hovedinnhold

Forbereder masseproduksjon av bøyelige skjermer

Bøyelige integrerte kretser er forsåvidt ikke noe nytt, men nå for tiden jobber hele 27 japanske selskaper og institusjoner med å få satt i gang kommersialisering og masseproduksjon av slik teknologi innen 2015. Blant de involverte aktørene finner vi Japans Nasjonale institutt for avansert industriell vitenskap og teknologi (AIST), Sony, Fujifilm og Panasonic.

Deres mål er å utvikle en fleksibel, plastisk film fremfor dagens silikonskiver, noe som vil gjøre det mulig å masseprodusere tynnere og lettere forbrukerelektronikk. Eksempler på dette er "rullgardin"-TV-er (som på bildet ovenfor), fleksibelt e-papir, bøyelige solcellepaneler og tynnere deler til diverse annet.

Ligger ikke på latsiden

Filmen de 27 japanske selskapene forsøker å utvikle skal ha en tykkelse på kun 0,025 mm, eller omtrent hundre ganger tynnere enn eksisterende brikker.

Japanerne ligger som vanlig ikke på latsiden, og har påbegynt arbeidet allerede denne måneden. Den japanske regjeringen anslår at produksjonen av teknologien i sin helhet vil koste 67 millioner dollar (373 millioner kroner), og de har annonsert at de vil støtte prosjektet med over 25 millioner dollar (139 millioner kroner).

(Kilde: CrunchGear)

annonse