Til hovedinnhold

Samsung vil ha en bit av e-papirkaka

Samsungs nyeste prototype på e-papir viser farger, men ikke video

Altomfattende Samsung trenger ingen nærmere presentasjon, og det er i så måte ikke overraskende at giganten også er på hugget når det gjelder utvikling av e-papir.

Tidligere i sommer viste Samsung frem sitt nye e-papir med farger, som kunne skilte med 10,2 tommer og 320x240 punkters oppløsning.

Nå har Samsung vist frem en ny utgave av sitt e-papir, som har fått flere piksler å rutte med – nærmere bestemt 450x600. Fargegjengivelsen skal være 7 % av NTSC-fargespekteret (en standard LCD-skjerm klarer typisk rundt 75 %).

E-papiret som ble vist frem på FPD-messen i forrige uke måler bare 0,7 mm i dybden, har et kontrastforhold på 10:1 og reflekterer 12 prosent av omgivelseslyset.

Skjermen er laget av glassmateriale, og er dermed ikke bøybar, slik vi har sett i produkter fra Bridgestone og Fujitsu nylig.

Ikke video

Den nyeste prototypen skal ikke ha mulighet for å vise levende bilder, men Samsung har tidligere vist frem et e-papir som kan operere i to ulike modi – dynamisk (for videoer) og "minnemodus" (for statiske stillbilder).

I dynamisk modus vil skjermen da oppføre seg mer som en vanlig LCD-skjerm, mens den i minnemodus ikke trenger å være påslått for å vise et bilde og dermed bruker veldig mye mindre energi.

Bekrefter masseproduksjon

Samsung har så stor tro på e-papiret sitt at selskapet hevder masseproduksjon skal starte innen to år. Det er foreløpig usikkert hvilke typer sluttprodukter vi vil se dette e-papiret i, men det er innlysende å tro at e-boklesere er aktuelle.

Følg Audiovisuelt på Twitter

I løpet av 2010 vil også Prime View International (PVI), som bl.a. lager skjermene for Kindle, lansere fargeskjermer.

(Kilder: Electronista, Liliputing, Engadget)

annonse