Til hovedinnhold

Elektronisk papir kommer

E Ink og LG.Philips LCD har vist frem en prototype på elektronisk papir. Fremvisningen skjedde på handelsmessen FDP International i Japan, en messe med over 60 000 besøkende hvert år.

Det elektroniske papiret skal være så tynt og fleksibelt som konstruksjonspapir, og har en skjermstørrelse på 10,1 tommer. Prototypen har en oppløsning på 600x800 og et kontrastforhold på 10:1, med fire nivåer av gråtoner.

E Ink Imaging Film er et hittil ukjent skjermvisningsmateriale som visstnok ser akkurat ut som blekk på vanlig papir. Det er designet til bruk i papirlignende elektroniske skjermer, slik som det som nå har blitt vist frem. Ifølge E Ink bruker materialet 100 ganger mindre energi enn en vanlig skjerm, fordi det kan vise et bilde uten å forbruke energi, samt at det ikke har noe lys bak skjermen.

Det elektroniske papiret er 80% tynnere og lettere enn glasskjermer, det er bøyelig og kan rulles sammen. Videre består det av 0,3 millimeter tykt stål. "Du kan rulle det opp og putte det i lommen din. Du kan bøye det rundt mobiltelefonen din, eller du kan putte det i dokumentmappen din som om det er en avis," sier Russ Wilcox, administrerende direktør i E Ink.

Fordelen med elektronisk papir er at tekst og bilder er godt lesbare, uansett lysforhold, samt at energibruken er minimal. Mobiltelefoner, PDA-er og annet mobilt utstyr kan dermed få bedre, mindre energikrevende og lettere skjermer.

Produktet er ventet på markedet i løpet av 2006.

(Kilde: E Ink)

annonse