Til hovedinnhold

E-papiret tar nye steg

Bridgestones e-papir kan bøyes og tøyes

Best kjent for sine gummidekk, men Bridgestone er også aktiv innen utvikling av såkalt e-papir. Nå har Brigdestone lansert en ny type e-papir, som definitivt er blant det mest avanserte vi httil har sett.

Deres nye 13-tommers Quick-response Liquid Powder (QR-LPD)-baserte modell kan skilte med 4096 farger og mulighet for trykkfølsomhet. Papiret er også til en viss grad fleksibelt og bøybart, og holder på skjermbildet i avskrudd tilstand.

De fysiske målene tilsvarer en A4-side og tykkelsen er 0,29 mm. En full side med tekst og grafikk skal kunne tegnes opp på 0,8 sekunder. Nettopp oppdateringshastigheten har vært en av de store ulempene med e-papir hittil, men ytelsen blir stadig forbedret.

Bridgestone ser for seg flere bruksområder for sitt e-papir, blant annet som prislapper i butikker, reklameplakater og ulike håndholdte enheter/lesebrett.

Ifølge veikartet til Bridestone skal en 16,7-millioners fargeversjon av papiret komme i produksjon i 2011.

Les mer om teknologien hos Bridgestone.

Hva mener du?

Hva skal til for at e-papiret kan overta rollen til dagens trebaserte papir? Og trenger vi i det hele tatt e-papir når vi har LCD- og OLED-skjermer på bærbare PC-er, tavle-PC-er og mobiltelefoner? Kjør gjerne debatt i forumtråden nedenfor.

(Kilder: Techon, Electronista, Bridgestone)

annonse