Til hovedinnhold

Denne skjermen har ekstrem oppløsning

Presser inn over én million piksler på bare 2,3 tommer.

Japan Display

Det japanske selskapet Japan Display har utviklet en liten skjerm som presser inn over én million piksler på bare 2,3 tommer. Dersom du har latt deg imponere av den høye oppløsningen på displayer som iPhone 4 eller den nye iPaden, vil den nye LCD-skjermen fra Japan Display blåse deg av banen.

Selskapet har klart å dytte en oppløsning på 1280 x 800 piksler på et lite widescreen-display i mobiltelefonstørrelse. Dette innebærer en pikseltetthet på 651 ppi (pixels per inch), eller dobbelt så høy oppløsning som iPhone 4s 326 ppi-retinadisplay.

Sammenlikning mellom ny og gammel oppløsning.Foto: Japan Display

Med så mange piksler, vil selv ikke de tynneste kurvene som vises frem på skjermen bli oppfattet som kantete av det blotte øyet eller et vanlig makroobjektiv.

Slike ekstreme oppløsninger kan virke som smør på flesk, men det er viktig å huske på at menneskeøyet også har en ekstrem «oppløsning». Da er det bare å vente på at slike oppløsninger dukker opp på bærbare datamaskiner og PC-skjermer.

Tekniske spesifikasjoner

  • Skjermstørrelse: 2,3 tommer (49,9 mm × 31,2 mm)
  • Oppløsning: 1280 x 800 (WXGA)
  • Pikseltetthet: 651 ppi
  • Pikselavstand: 39 mikrometer
  • Antall farger: 16 777 216

Japan Display presenterer flere detaljer om den nye skjermteknologien på The Society for Information Display (SID) sin messe Display Week International Symposium & Exhibition som foregår mellom 3. og 8. juni i Boston.

Les også om det nye superglasset for mobiltelefoner, som er så fleksibelt at det kan rulles sammen.

(Kilde: Japan Display)

annonse