– Strålende at Facebook kjøpte Oculus VR

Sony synes det er alle tiders at VR-konkurrenten nå eies av Facebook.

I retrospekt burde det nok ikke ha kommet som en stor bombe at selskapet bak de lovende VR-brillene Oculus Rift, Oculus VR, ble snappet opp av en av de store IT-aktørene. Likevel var nok Facebooks plutselige oppkjøp av selskapet noe de fleste ikke hadde forventet.

Reaksjonene på oppkjøpet har vært både mange og til dels sterke. I slutten av mars kunne vi melde at salget vekket stor harme på Internett, med blant annet Kickstarter-brukere som følte seg forrådt, mens på den andre siden mente blant andre vår egen kommentator at begivenheten er en gladnyhet.

Sony svært positiv

Konkurrentene til Oculus VR har vi ikke hittil ikke hørt så mye til, men nå har Sony, som ønsker å slå Oculus Rift på målstreken med sine VR-briller Morpheus, omsider antydet hvordan de stiller seg til saken.

Sonys Shuhei Yoshida er positiv til Facebooks oppkjøp av Oculus VR.Foto: Wikipedia Commons

I et intervju med nettstedet Engadget nylig fortalte sjefen for Sonys spillavdeling SCE Worldwide Studios, Shuhei Yoshida, at han faktisk er meget fornøyd med Facebooks kjøp av Oculus VR. Årsaken er at han mener dette vil bidra til å «legitimere» teknologien, også for Sonys egen del.

– Vi hadde tenkt å legitimere Oculus Rift ved å kunngjøre Morpheus, og Oculus-folkene visste hva vi jobbet med. Men nå har Facebooks oppkjøp av Oculus hjulpet til med å legitimere vårt arbeid, sa Yoshida i intervjuet.

Synes Zuckerberg tenker stort

Worldwide Studios-sjefen har i tillegg stor sans for Mark Zuckerbergs ambisjoner for VR-teknologien, som han beskriver som inspirerende og å «tenke stort». Yoshida referer til Facebook-sjefens planer om å gjøre virtuell virkelighet til en helt ny kommunikasjonsplattform, som Zuckerberg redegjorde for i Facebook-innlegget han publiserte i forbindelse med oppkjøpet.

Det å anvende teknologien utenfor spillarenaen er nemlig noe Sony også allerede jobber med ifølge Yoshida, men ikke i fullt så stor skala som Zuckerberg har planer om. Sony-representanten nevner virtuelle reiser som en av idéene selskapet har vurdert.

Yoshida antyder likevel at VR-teknologien ennå har et stykke igjen. Han peker blant annet på ubehaget knyttet til langvarig bruk, og selv foretrekker han visstnok å holde VR-omgangene under 10 minutter av gangen. I tillegg til å forbedre selve teknologien, forteller Yoshida at Sony i så måte også jobber med å utarbeide retningslinjer for bruk av VR-briller.

Noen har en annen tilnærming til virtuell virkelighet: Dette selskapet vil la deg oppleve virkeligheten med Oculus Rift »

(Kilde: Engadget)

Les også
Se hvor bra Oculus Rift-versjonen av Half-Life 2 er blitt
Les også
Ikke prøv å kjøpe nye Oculus Rift på eBay
Les også
Facebook «beklager» omstridt eksperiment på brukerne
Les også
Oculus VR kjøper selskapet bak Xbox 360-kontrollen
Les også
Lar deg endelig se hendene dine i Oculus Rift-verdenen
Les også
Nå kaster utviklerne seg over Oculus Rift-brillene
Les også
Slik ser du film i 750 tommer
Les også
Facebook og Oculus Rift vil lage tidenes nettspill
Les også
– John Carmack stjal Oculus Rift-teknologien fra oss
Les også
Oculus VR-oppkjøpet vekker stort raseri på Internett
Les også
– Facebook har ikke ødelagt Oculus Rift
Les også
Stor overraskelse: Facebook har kjøpt Oculus VR
Les også
Sony skal slå Oculus Rift på målstreken
Les også
Sony avduket sin Oculus Rift-utfordrer i natt
Les også
Helt nye Oculus Rift er fantastisk
Les også
Vi har testet Oculus Rift – råere blir det ikke
annonse