Til hovedinnhold

Har laget egen Leap Motion-løsning for Rift

Den avanserte Leap Motion-sensoren kan nå brukes med brillene.

Leap Motion/YouTube

VR-brillene Oculus Rift har allerede fått et stort antall disipler, men teknologien står likevel overfor diverse utfordringer når det gjelder å gjøre opplevelsen mest mulig komplett.

For eksempel vil evnen til å se og kontrollere hendene sine inni den virtuelle verdenen være avgjørende for realismen. I dette henseende har det dukket opp flere konsepter fra ulike tredjeparter, blant annet «Control VR»-hanskene, som gjenskaper hendene og armene ved hjelp av innebygde sensorer.

Nå har en annen aktør kastet seg på banen med en teknologi de tror vil passe meget godt sammen med Oculus Rift-brillene. Selskapet det er snakk om er Leap Motion, produsenten av den meget følsomme, optiske bevegelsessensoren som er i stand til å spore ørsmå finger- og håndbevegelser med svært høy presisjon.

Slik ser det ut når Leap Motion-sensoren festes til Oculus Rift-brillene.Foto: Leap Motion

Bringer realistiske hender inn i VR-verdenen

Sensoren er på mange måter en naturlig følgesvenn til VR-teknologien, og på bloggen sin kunngjør selskapet at de nå har jobbet med å nettopp forene sensorløsningen sin med Oculus Rift.

Det har de konkret gjort ved å introdusere en ny utgave av Leap Motion-sensoren som er laget for å kunne festes fysisk på utsiden av Oculus Rift-brillene, og på denne måten lese av hånd- og fingerbevegelsene til brukeren av brillene.

Takket være Leap Motion-sensorens særdeles høye sensitivitet skal det dermed bli mulig å gjenskape hendene i den virtuelle verdenen på en ekstremt realistisk måte og med særs lav responstid. Ifølge produsenten har sensoren dessuten større synsvidde enn Oculus Rift, som betyr at sensoren vil kunne oppfatte hendene selv før de kommer til syne for brukeren.

Er tilgjengelig nå

Dette ser altså ut til å kunne bli en svært diskrét og elegant løsninger for sporing av hendene, og gjør det for eksempel unødvendig å plassere optiske sensrorert rundt omkring i rommet, eller å ha på seg hansker og lignende utstyr. Leap Motion har allerede høstet god kritikk rundt om i verden.

Den VR-tilpassede Leap Motion-sensoren kommer som et lite byggesett rettet mot utviklere, og etter instruksjonsvideoen å dømme ser det ut til at sensoren er relativt enkel å feste på brillene. I pakken følger det også med programvare og demoer som skal gjøre det enklere for utviklere å komme i gang.

For mer informasjon kan du sjekke ut produktsiden hos Leap Motion, hvor du nå kan bestille sensoren. Det finnes også en egen ressursside for utviklere som vil prøve seg. En kjapp demonstrasjonsvideo kan du se under.

Oculus Rift-utvikling er ikke nødvendigvis helt problemfritt: Denne gjengen måtte utsette arbeidet på grunn av kvalme »

annonse