Til hovedinnhold

Nå vet vi nesten alt om Huaweis iPhone Xs-utfordrer

Det nye flaggskipet får en rekke unike funksjoner.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

16. oktober skal Huawei holde et lanseringsshow i London. Her vil de etter alt å dømme avduke nye telefoner i Mate-serien, som er selskapets flaggskipserie. Mye spenning har vært knyttet til lanseringen, men nå vet vi plutselig mye mer.

Hele presentasjonen lekket

Det israelske nettstedet Girafa har nemlig fått hendene sine på det som skal være hele presentasjonen Huawei planlegger å vise i London. Her kommer det frem at de har to nye telefoner i ermet: Mate 20 og Mate 20 Pro.

Særlig spennende er informasjonen om flaggskipet Mate 20 Pro, som ser ut til å komme med en rekke unike og nyskapende funksjoner, selvsagt i tillegg til kraftig maskinvare.

Unike Mate 20 Pro-funksjoner

Mate 20 Pro får ifølge presentasjonen den lenge ryktede fingersensoren bak skjermen. Det betyr at du vil kunne låse den opp bare ved å ta på skjermen dens. I tillegg beholder telefonen 3D Face Unlock-funksjonen, eller ansiktspåloggingen, som P20 Pro kom med. Det nye flaggskipet kan imidlertid vise til forbedret respons, slik at sensorene nå bruker under et halvt sekund på å kjenne deg igjen.

Mate 20 Pro får raskere ansikspålogging.

Minst like interessant er det at telefonen vil kunne låses opp ved hjelp av stemmen din via en funksjon Huawei har kalt «Bone Voice ID». Ikke at denne funksjonen er nyttigere enn de andre påloggingsfunksjonene, men fordi Mate 20 Pro blir verdens første telefon som kan låses opp på denne måten. Stemmeopplåsningen fungerer ved at en sensor måler og kjenner igjen unike vibrasjoner i skjelettet ditt når du snakker. For å bruke denne funksjonen er det imidlertid mulig du må ha på deg et par av Huaweis nye Freebuds 2 Pro-øreplugger.

Bone ID lar deg logge på Mate 20 Pro med stemmen.

I tillegg skal Mate 20 Pro få muligheten til å projisere skjermen til andre skjermer via trådløs-nettet og den får også en ny standard for minnekort. De nye kortene heter nano SD og tar mindre plass enn dagens micro SD-kort, men får maksimalt 256 GB lagringsplass.

Spennende lillebror også

Både Mate 20 og Mate 20 Pro får den nye og lynraske Kirin 980-systembrikken som Huawei viste frem på IFA forrige måned. Akkurat som Apples A12-brikke er den bygget på 7-nanometerteknologi og skal være både langt raskere og mer energieffektiv enn forrige generasjon systembrikker.

Mens Mate 20 Pro får den største skjermen på 6,9 tommer blir ikke Mate 20 noen liten sak heller med sin ditto kurvede skjerm på 6,53 tommer. Oppløsningen er ikke kjent ennå, men om P20 Pro er noe å sikte etter tipper vi denne er mer enn god nok.

Telefonene får med seg et system med tre linser som tar bilder med en oppløsning på 24 megapiksler. Det ser også ut som telelinsen fra P20 Pro byttes ut med en vidvinkellinse. Hva som er planen med akkurat dette må vi imidlertid vente til den offisielle annonseringen med å få vite.

Trådløs lading fra baksiden

Med seg får Mate 20 Pro også 6 GB minne og et stort batteri på 4200 mAh. Det ryktes faktisk at telefonen får støtte for å lade andre enheter, som de nevnte Freebuds 2 Pro-ørepluggene, via en integrert ladeplate på baksiden.

Mate 20 får på sin side 4 GB minne og et nesten like stort batteri på 4000 mAh.

Begge de nye telefonene skal ifølge lekkasjene få 15 watts trådløs hurtiglading hvor 70 prosent kapasitet kan bygges opp på bare en halvtime.

En ting å være obs på er at Mate 20 kun blir vannavvisende (IP53), mens Mate 20 Pro på sin side blir vanntett ned til en meter (IP67).

Ifølge de lekkede presentasjonene skal begge de nye Mate-modellene slippes like etter annonseringen. Prisene skal ligge på omtrent 830 dollar for Mate 20 og 1100 dollar for Mate 20 Pro.

Rykket rett forbi både iPhone og Galaxy S9:
P20 Pro er den beste mobilen nå »

(Kilde: BGR)

annonse