Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestHuawei P20 Pro

P20 Pro rykker forbi iPhone X og Galaxy S9

Design, kamera og eviglang batteritid i en oppdatert mobil - Huawei har hoppet opp til den gjeveste divisjonen.

Det viktigste om P20 Pro

Det er lite nye toppmodeller kappes hardere om enn kamera for tiden, men vanligvis er forskjellene små.

Med Huaweis nye P20 Pro nærmest parkeres konkurrentene.

Det er mye å si om denne telefonen, men det viktigste handler om kameraet. For der har den kinesiske mobilprodusenten virkelig gjort noen stormskritt.

Spesifikasjonene er imponerende, men det er de ofte. Det som ikke er like vanlig er at vi merker store forskjeller fra én generasjon til den neste.

Dette er et sammendrag. Les hele testen >>

Du vet at bildet blir bra

Det som gjør P20 Pro til en mobilrevolusjon er at den med bare automatikk nesten alltid og uansett situasjon kan ta et godt bilde. Den gir deg tryggheten til å knipse i vei og la det stå til, der andre telefoner ofte ikke en gang fiskes opp av lommen fordi det er lett å se at de vil komme til kort under rådende forhold.

Noe av det mest imponerende her er måten nattmodusen kan sanke lys i flere sekunder uten at du trenger å sette fra deg mobilen i et stativ. Det blir virkelig imponerende bilder av løsningen, og den er overraskende smart laget, siden bevegelige objekter i bildene ikke blir klint utover.

Telefonen tar også særdeles gode bilder i dagslys, selv om det er en langt mindre krevende og imponerende disiplin. Det som likevel er særdeles hyggelig er at den kan gi deg 3x optisk zoom eller 5x såkalt hybridzoom - det er nok til å komme mye nærmere det du forsøker å ta bilder av.

Det er egentlig ikke mulig å trekke frem noen dårlige sider for P20 Pro-kameraet.

Det er en mengde funksjoner i kameraet, og vi rekker ikke å gå gjennom alle. Men ta en titt på bildespesialen vår, eller gå til neste side for å lese hele testen og se flere eksempelbilder »

De forrige to telefonene som sto for like store sprang i kvalitet og nye mobilkameraidéer som P20 Pro var henholdsvis Samsung Galaxy S7 for to år siden og Nokia Lumia 1020 i 2013. Førstnevnte gjorde mobilfoto i mørket langt lettere å få til mens Lumia 1020 mer eller mindre var et direkte frempek mot denne mobilen, med mange av de samme idéene under panseret.

Flott design og stort batteri

Stor og tilnærmet rammeløs skjerm hører til i en toppmobil i 2018.

Ved siden av kamera er det et par andre ting som opptar deg og meg når vi kjøper mobil; design og batteritid. Greit, sistnevnte er kanskje i hovedsak noe vi klager over etter at mobilen er kjøpt, men vi er likevel opptatt av det.

Huawei P20 Pro har en svært uvanlig fargevariant som graderes fra blått til lilla, og sammen med glassdesignen er resultatet både lekkert og iøynefallende. Pass bare på at du ikke legger den på armlenet på sofaen. P20 Pro er så glatt at den kan gli ned fra hva som helst.

At P20 Pro er så vanvittig god til å fange akkurat det du ser uten at du trenger å være kameraekspert er en hel liten mobilrevolusjon. Her er det to ulike toner gatelys som er fanget i en flere sekunder lang eksponering.

Et digert batteri på 4000 mAh betyr at den forsiktige mobilbrukeren har strøm i dagevis, og at den krevende brukeren kan lade annenhver kveld. Telefonen bruker knapt strøm når den ligger i ro. Skulle du ha glemt å lade den vil en halvtimes lading gi deg mer enn halvfullt batteri.

Telefonen er ellers god som telefon, med bra lyd under samtaler. Den er flott å se film eller spille på og det er i det hele tatt lite den ikke får til.

Men ulempene, da?

Det er noen ulemper her, men ikke mange. Enkelte kunne ønsket seg trådløs lading, mens andre vil synes det er irriterende at smartklokker flest er litt kronglete å sette opp gjennom alle tillatelsene og bryterne som må stå riktig. Men de fungerer fint og stabilt med telefonen.

Fordelene P20 Pro byr på langt overgår de få ulempene den har. I hvert fall om du er ivrig mobilknipser.

Noen vil trekke frem at Huawei har pakket inn maskinvaren fra Mate 10 Pro på ny, og dermed ikke gir oss et nytt hastighetshopp på samme måte som siste bukett iPhoner gjorde.

Alt i alt er dette for en stor del bagateller med tanke på kvantespranget dette mobilkameraet utgjør. Den vanskeligste vurderingen i denne testen har egentlig vært denne:

Hva er mest verdt av sikkerhetsløsninger som gjemmer seg helt, i form av FaceID på iPhone X, og et kamera som banker alt annet ned i støvlene som man får her?

Det kan hende du er uenig med oss i vurderingen. Den var ikke lett for oss heller. Men mobilkameraforbedringer av denne typen her er ikke hverdags. De kommer ikke hvert år en gang. Og derfor lar vi iPhone X få gi stafettpinnen videre til Huawei P20 Pro på vår topp 10-liste.

Prisen for P20 Pro er det heller ikke så mye å si på, selv om 8500 kroner på ingen måte er budsjettvennlig. Ser vi til Samsung koster deres S9-modeller henholdsvis 8800 og 9800 kroner, der den dyreste er mest sammenliknbar med denne. iPhone X koster rett over 10 000 kroner.

Dette var et sammendrag. Vil du se flere bilder eller vite mer om P20 Pro finner du hele testen på neste side »

Alternativer til Huawei P20 Pro

Apple iPhone X (10) 64 GB
Bytt kameraet i ansiktsgjenkjenning

Apple iPhone X (10) 64 GB

fra 3990:-

Selv om P20 Pro også har en form for ansiktsgjenkjenning er den ingenting mot den raske og forholdsvis sikre FaceID-løsningen i iPhone X. I tillegg har Apples telefon også sløyfet skjermkanter i bånn. Stor skjerm i en enda mer kompakt telefon altså. Noen av kamerafunksjonene er Apple også bedre på, slik som portrettmodusen der du kan sette lyssetting selv. Hvis du er opptatt av programvare er App Store litt fyldigere på påkostede kvalitetstitler enn Google Play er.

Samsung Galaxy S8
Fjorårs-Samsungen

Samsung Galaxy S8

For deg som bare vil ha en særdeles god kameratelefon uten å betale for mye. S8-modellene har ekstremt gode kamera, men siden de er fjorårsmodeller kan du innimellom få tak i dem fra rundt 5000 kroner for den minste eller tusingen mer for den største. På sitt billigste er disse antakeligvis den beste verdien du får i en mobiltelefon i dag.

Samsung Galaxy S9 Plus SM-G965F 64GB
Samsungs nyeste hit

Samsung Galaxy S9 Plus SM-G965F 64GB

fra 5434:-

Galaxy S9+ er den heftigste av S9-modellene, og den eneste med to kamera og tele-funksjon på baksiden. Den har lekker design og har fått flyttet fingerleseren under kameraet. I tillegg har kameraet fått justerbar iris og både zoomobjektivet og det vanlige er stabilisert. Antakeligvis markedets beste kameratelefon før Huawei P20 Pro. Men svært dyr sammenliknet med nesten like gode Galaxy S8+.

Huawei P20 Pro Dual SIM
10
Fantastisk

Huawei P20 Pro Dual SIM

sitat"P20 Pro er uslåelig på mobilfoto og jevngod med de beste på omtrent alt annet."

Fordeler

 • Krysse av
  Det beste mobilkameraet
 • Krysse av
  Svært god batteritid
 • Krysse av
  Rask og fin menyytelse
 • Krysse av
  Kjører fersk Android (8.1)
 • Krysse av
  Godt selfiekamera
 • Krysse av
  Flott design
 • Krysse av
  Masse innebygget lagring (128 GB)
 • Krysse av
  Plass for to samtidige SIM
 • Krysse av
  Vanntett

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ikke plass for minnekort
 • Bytt
  Fingerleser litt trangt plassert under skjermen
 • Bytt
  Veldig glatt telefon
 • Bytt
  Noen særheter på Bluetooth
annonse
Huawei P20 Pro Dual SIM 6GB RAM 128GBI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Ikke på lager