Til hovedinnhold

Huawei gjør det Apple ikke klarer

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no/ WinFuture
Anders Brattensborg Smedsrud

Lekkede bilder av Huaweis nye trådløse øreplugger går nå sin gang på internett, én måned før de var ment å vises frem. De kalles Freebuds 2 Pro og minner sterkt om Apples mer kjente AirPods.

Freebuds 2 Pro ser imidlertid ut til å få trådløs lading, en funksjon Apple foreløpig ikke har klart å rulle ut til sine AirPods, selv om de har jobbet med dette i lang tid.

Lades fra Huwei-mobiler

Slik ser Huaweis kommende Freebuds 2 Pro ut.

Huawei ser for seg at esken som Freebuds 2 Pro oppbevares i kommer med innebygget trådløs Qi-lading. Dermed kan du enkelt legge den fra deg på en støttet ladeplate for å fylle batteriet, i stedet for å plugge inn en lader i USB-C-kontakten.

Dette høres kanskje ikke så tidsbesparende eller nyttig ut, men i samme lekkasje røpes det at Huaweis kommende smartmobil, Mate 20 eller Mate 20 Pro, vil fungere som en trådløs batteripakke for ørepluggene.

Dette kan den gjøre fordi telefonen visstnok kommer med et svært stort batteri. Plutselig ble det lettere å se bekvemmeligheten med trådløs lading på farten.

AirPods mot resten:
Vi sammenligner trådløse øreplugger »

Kjenner deg igjen på skjelettet ditt

De nye ørepluggene skal også få bygget inn en sensor som kjenner deg igjen via vibrasjoner i skjelettet når du snakker. Denne funksjonen kan en tenke seg vil hjelpe til med å sikre at bare du kan gi kommandoer via stemmeassistenter og lignende.

Støtte for Bluetooth 5.0 og den dynamiske Hi-Res Wireless Audio-protokollen, som sikrer en bitrate på inntil 560 Kb/s, er også på plass.

Freebuds 2 Pro skal fungere i tre timer av gangen, eller inntil 15 timer i standby, uten lading. Akkurat som Apples AirPods kan etuiet holde på inntil 20 timers batteritid før dette må lades opp igjen. Om du bruker en trådløs ladeplate fylles batteriet på tre timer, mens samme jobben gjøres på to timer med kabel.

Fra de lekkede bildene ser vi at Huaweis ørepropper lanseres i sort i tillegg til hvit utførelse.

Huawei planlegger å lansere de nye ørepluggene og nye mobiler i Mate 20-serien under et arrangement 16. oktober.

Dette er vi spente på:
Apple snuser på støykansellering og pulsmåling i nye AirPods »

(Kilder: BGR, Winfuture)

annonse