Til hovedinnhold

Samsung Galaxy S10 kan lese fingeravtrykk gjennom skjermen

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Årets Galaxy S9-lansering var nok litt skuffende for mange, men det betyr forhåpentligvis bare at Samsung sparer opp mer krutt til sin Galaxy S10-annonsering tidlig neste år. Nå begynner ryktene om den nye toppmodellen å svirre, og skal vi tro det Samsung-orienterte ryktenettstedet SamMobile vil du logge på denne mobilen på en helt ny måte.

I stedet for ansiktsgjenkjenning eller fingersensor bak telefonen skal nemlig Galaxy S10 åpne seg ved at du legger fingeren skjermen dens. Dermed følger Samsung etter eksempelvis Huawei som var blant de første på markedet med denne muligheten i sin «Porsche»-mobil.

Leser mønster og fordypninger gjennom glasset

Slik ser det ut når du bruker fingersensoren som er gjemt i ksjermen til Huaweis Mate RS.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det hele skal la seg gjøre ved at Samsung bygger inn en ultrasonisk sensor under skjermen i Galaxy S10. Denne lager en 3D-modell av avtrykket ditt ved å sende ut pulser som registrerer mønster og fordypninger i fingeren, selv gjennom panel og glass.

SamMobile hevder videre at Samsung vil lansere hele tre Galaxy S10-modeller neste år. Dette skal være de to vanlige modellene, slik vi har sett de siste lanseringene, i tillegg til en ny og rimeligere versjon. Sistnevnte ryktes også å få en fingersensor skjult bak skjermen, men denne skal være optisk og dermed ikke like presis om du er skitten eller våt på hendene som den ultrasoniske.

Dersom Samsung går for den nye påloggingsløsningen tipper vi de fortsatt vil tilby ansiktspålogging som en mulighet ettersom de allerede har teknologien for dette tilgjengelig.

Samsung har selvsagt ikke bekreftet verken den nye påloggingsløsningen eller antall nye Galaxy-modeller neste år, så enn så lenge får vi ta ryktene med en dose salt.

Også Apple jobber med fingerleser i skjermen:
Men vi får ikke se dette i neste iPhone »

(Kilder: SamMobile, BGR)

annonse