Til hovedinnhold

Huawei kan være historisk: Rapport sier de gikk forbi Apple i mobilsalg for første gang

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Vi meldte nylig at kinesiske Huawei lå an til å ta igjen Apple på mobilmarkedet, og nå virker det som om dette faktisk har skjedd. Det melder blant andre nettstedet The Next Web.

Et kinesisk markedsforskningsselskap ved navn Counterpoint Research rapporterte nemlig at Huawei så vidt tok igjen Apple i juli måned når det gjelder andelen av det globale mobilsalget. De nøyaktige tallene foreligger imidlertid ikke ennå.

Begivenheten virker ikke usannsynlig med tanke på at tallene fra analyseselskapet Strategy Analytics for august viste at Apple hadde en markedsandel på 11,4 prosent, mens Huawei hadde 10,7 prosent av mobilmarkedet i det andre kvartalet i år.

Marginene er ikke store, men Huawei har foreløpig gått forbi Apple på mobilmarkedet..
Counterpoint Research

Slipper snart nytt flaggskip

Apple solgte ifølge Strategy Analytics 41 millioner mobiler i det andre kvartalet, mens Huaweis tall lå på 38,4 millioner, så det var altså ikke mye som skilte de to mobilgigantene. Tallene fra både Counterpoint Research og Strategy Analytics indikerer at Samsung ennå har et solid overtak, med like høy markedsandel som Apple og Huawei til sammen.

Det er imidlertid god grunn til å tro at Huaweis andreplass på mobilmarkedet vil bli ganske kortvarig. Som vi meldte nylig er Apples nye iPhone 8 nå rett rundt hjørnet, og denne lanseringen vil mest sannsynlig endre bildet betraktelig.

Huawei har imidlertid sin egen toppmodell på gang, Mate 10, som skal lanseres omtrent samtidig med iPhone 8 og som Huawei selv har uttalt sikter seg spesifikt inn mot nettopp Apples nye flaggskip. Det er med andre ord en spennende duell vi har i vente.

Den nye Huawei-toppmodellen får en spesiell egenskap: Den får nemlig en egen kunstig intelligens-prosessor »

annonse