Til hovedinnhold

Nå kan du laste ned selvbyggerpakken

Google har lansert utviklerpakken for Project Ara.

Google

Google har offisielt lansert utviklerverktøyet Module Developers Kit for Project Ara, som er Googles hobbyprosjekt for å gi mobilbrukerne mulighet til å skreddersy sin egen telefon.

Vi snakker altså ikke om et utviklerverktøy for programmering men for å designe en mobiltelefon. Du skal kunne velge komponenter og disse settes sammen som byggeklosser, og på den måten blir det også enkelt å oppgradere komponenter senere.

Viser hvilke kombinasjoner som er mulig

Module Developers Kit, som får versjonsnummer 0.10, skal gi innsikt i hvordan designprosessen skal foregå, og forteller noe om hvilke indre moduler, som kalles endos, og hvilke indre skjelett, endoskjelett, som passer sammen for å få en fullverdig mobiltelefon. Ut ifra dette kan du få en Ara-telefon i tre forskjellige størrelser.

Vi snakker om en veldig tidlig versjon som først og fremst avdukes for at omverdenen skal får mulighet til å gi tilbakemeldinger, og du kan ikke bestille mobilen din med det aller første. Målet er at Module Developers Kit-versjonen som kommer i slutten av 2014 skal være elegant, fleksibel og komplett, ifølge Google.

Module Developers Kit kan lastes ned fra de offisielle Project Ara-nettsidene »

(Kilder: projectara.com, pcmag.com, cnet.com)

annonse