Til hovedinnhold

Googles selvbygger-telefon får egen nettbutikk

Vil fungere som Google Play og skal få fart på innovasjon innen mobildesign.

Google

I fjor høst dukket det opp opplysninger om en såkalt modulær mobiltelefon som består av flere deler man kan sette sammen på egen hånd, og på den måten «bygge» sin egen telefon ved å velge prosessor, batteri, kamera og så videre.

Konseptet ble kalt for «Phonebloks» og var spenstig nok til at Google ble med på leken og slo seg sammen med utviklerne bak telefonen. Resulatet ble plattformen «Project Ara», som Google dro sløret av i april i år.

Får Google Play-aktig nettbutikk

Nå melder nettstedet Andoid Central om en ny utvikling på Project Ara-fronten. Google skal nemlig gi den modulære mobiltelefonen sin egen nettbutikk. Dette kom frem i et fersk intervju med Paul Eremenko fra Googles Project Ara-gruppe.

Poenget med denne nettbutikken, som visstnok skal lanseres i løpet ev neste år, er at brukere skal kunne kjøpe og selge ulike moduler til mobiltelefonen på en enkel og bekvem måte. Butikken skal ifølge Google bli litt i samme gate som Play Store, men skal altså fokusere på maskinvare i stedet for programvare.

Det vil altså innebære at utviklere står fritt til å bruke butikken til å selge sine egenbygde moduler, akkurat som man selger applikasjoner via Play Store, og butikken vil også by på både anmeldelser og tilbakemeldinger fra brukere.

Skal stimulere til innovasjon

Idéen er med andre ord å forsøke å dra nytte av den åpne Android-plattformen til å stimulere til innovasjon og mangfold innen maskinvareløsninger, på samme måte som innen utvikling av programvare-applikasjoner i dag.

På denne måten er håpet til Google også å få fart på introduksjonen av ny mobilteknologi på markedet, noe som igjen kan føre til at nye mobilmodeller kan lanseres med langt kortere intervaller enn i dag.

Konseptet vil trolig også kunne føre til mer spennende og unike designmessige løsninger. Ifølge Eremenko har det skjedd en sterk konvergens mot et slags standarddesign som gjør at de fleste mobiltelefoner ser like ut, noe denne nye løsningen kanskje kan bidra til å endre på. Hele intervjuet kan du se under.

For å komme i gang trenger du utviklerpakken til Project Ara: Den kan du nå laste ned »

(Via TechRadar)

Mer om
annonse