Til hovedinnhold

Googles byggeklossmobil kommer «tidlig i 2015»

Project Ara er ikke bare et konsept.

Google
Niklas Plikk

Da Google viste frem Project Ara for første gang virket den som en fjern konseptmobil som aldri kunne eksistere. Utviklingen har imidlertid fortsatt, og nå har det blitt avslørt at Project Ara vil bli lansert «tidlig i 2015», hvis Google får det som de vil, rapporterer Phandroid.

Byggeklossmobil

Project Ara.Foto: Google

Project Ara er en modulær telefon hvor du kan bytte ut komponenter som byggeklosser, og i teorien bygge din perfekte mobil. Hvis du elsker å ta bilder kan du fokusere på å sette inn en skikkelig bra kameramodul, mens hvis du reiser mye vil kanskje et ekstra batteri være viktigere.

Mulighetene er endeløse, i hvert fall hvis vi skal tro de ferskeste nyhetene vi har hørt fra Project Ara-gruppen.

Bytt moduler på farten

Foto: Google

Planen er å vise frem en fungerende prototype av smarttelefonen i desember, samtidig som de slipper et spesialtilpasset utviklerverktøy for telefonen, kalt Project Ara MDK (Module Developers Kit).

Ettersom Googles operativsystem ikke er laget for telefoner hvor man kan bytte ut maskinvaren fortløpende, har de laget en spesialtilpasset versjon av Android L.

Med det modifiserte operativsystemet vil man kunne hurtigbytte (hot swap) moduler, altså bytte moduler uten å skru av telefonen, slik at du raskt kan tilpasse telefonen mens du er på farten. De eneste delene du ikke kan bytte på denne måten er prosessoren og skjermen. Også batteriet kan byttes ut mens telefonen fortsatt er skrudd på, takket være et lite nødbatteri i selve «skjelettet», som holder telefonen gående mens du setter inn det nye batteriet.

Egen modulbutikk

Google har allerede inngått samarbeid med selskaper som Toshiba og Foxconn for å lage drøssevis av ulike moduler. Disse skal kunne kjøpes via en egen markedsplass for moduler. Hva en typisk modul vil koste er ikke oppgitt, og heller ikke hva slags moduler som er planlagt. Google har imidlertid sagt at alle moduler må bli godkjent av dem før de går i salg.

Dermed er det bare å smøre seg med tålmodighet frem til desember, hvor vi forhåpentligvis får se en fungerende prototype av den potensielt revolusjonerende telefonen.

Se hvordan telefonen fungerer:
Slik ser Googles modulære mobil ut »

(Kilde: Phandroid)

annonse