Til hovedinnhold

Sennheiser-lyd i Googles modultelefon

Lydspesialisten Sennheiser inngår samarbeid med Phonebloks.

Det tyske selskapet, mest kjent for sine hodetelefoner, er en av de første ute til å støtte Phonebloks. Sennheiser har også utviklet og produsert mikrofoner, samt hodesett til fly i årtier. Nå skal de bidra med sin ekspertise innen lydgjengivelse og lydoverføring til de kommende modultelefonene.

Bærekraftige løsninger

For under to år siden startet designeren Dave Hakkens utviklingen av et konsept for modulbaserte mobiltelefoner, hvor man selv kan sette sammen en løsning skreddersydd egne behov. Tanken er å redusere mengden elektronisk avfall. Det skal åpnes for salg av brukte komponenter i samme “Blokstore” som nye deler kjøpes.

Google overtok konseptet og skapte prosjekt Ara. Istedenfor å kjøpe ny telefon hvert annet år kan man heller bytte ut komponenter når deler går i stykker eller man ønsker en oppgradering.

Sennheiser har selv solgt utstyr med utskiftbare deler i lang tid. - Phonebloks har engasjert millioner av entusiaster på verdensbasis i løpet av svært kort tid. Vi opplevde denne fremtidsrettede idéen som overbevisende helt fra starten av, og vi tror den vil bli trendsettende. Videre passer dette initiativet klart sammen med vår egen forståelse av bærekraftige, fremtidsrettede investeringer, sier Sennheisers direktør Daniel Sennheiser i en pressemelding.

Ett steg nærmere

Det ble nylig kjent at 3D Systems, selskapet som skal produsere telefonens komponenter, jobber med utviklingen av strømførende blekk for 3D-printing av moduler. De forbereder også høyhastighetsproduksjon av deler.

Les også: Google har vist frem prototyp på modul-mobil

(Kilder: sennheiser.com, slashgear.com, phonebloks.com)

annonse