Til hovedinnhold

Disse mobilene kommer i butikkene i mars

Se oversikten her.

Produsentbilder/montasje

Etter en lang og kald vinter er vi omsider kommet til mars, årets første vårmåned – og vi går lysere og triveligere tider i møte.

Og med våren kommer også en masse nye mobiler på markedet. Noen av av de store nyhetene fra Mobile World Congress må du riktignok vente enda en liten stund til på. Men det er likevel et par veldig interessante produkter på vei ut i butikkene i mars – blant annet Samsungs nye flaggskip, Galaxy S7 og S7 Edge.

Sony, Huawei og ZTE har ingen nye mobiler i butikkene denne måneden. LG har heller ingen nye mobiltelefoner nå, men opplyser at det vil bli mulig å forhåndsbestille deres nye LG G5-modell i mars – selv om denne ikke kommer i butikkene før i april.

Les vår sniktitt på LG G5 fra Mobile World Congress »

HTC

Desire 530

Slik ser Desire 530 ut.
HTC

HTC lanserte tre nye mobiltelefoner på MWC i februar, og en av modellene kommer i handelen allerede i mars. Desire 530 er en enkel mobiltelefon med Snapdragon 210-prosessor, 5-tommers skjerm og et 8 megapiksel kamera.

Telefonen ligner designmessig på Desire 630, som også ble lansert på MWC – men som ikke kommer på markedet før senere.

Du får den i flere forskjellige farger, men det som kanskje er mest spesielt er at telefonen har en bakside dekket av det HTC kaller en «micro splash»-effekt – en rekke bittesmå malingsflekker som gjør at ingen telefoner er like.

Les vår sniktitt på HTC Desire 530 »
Finn beste pris på HTC Desire 530 på Prisguide.no » (kommersiell partner)

Microsoft

Microsoft

Lumia 650

En spennende nyhet i mars er Microsoft Lumia 650, som vil bli tilgjengelig i løpet av måneden.

Lumia 650 er en forholdsvis rimelig mobiltelefon, med en prislapp som er oppgitt til 1999 kroner inkl. mva. Dermed er den litt dyrere enn Microsoft Lumia 640 – som vi ga karakteren 9/10 og vårt anbefalt-stempel da vi testet den i april i fjor.

Lumia 650 har en 5-tommers skjerm med oppløsning på 720 x 1280 punkter, og Microsoft har med denne modellen gått over til en ramme av aluminium. Telefonen er basert på en Qualcomm Snapdragon 212-brikke med fire ARM Cortex-A7-prosessorkjerner på 1,3 GHz hver. Det er 16 GB lagringsplass og mulighet for MicroSD-kort, og telefonen kommer med et 2000 mAh-batteri. Det høres lite ut på papiret – men Microsoft oppgir taletiden på 4G til 16 timer.

Les mer om Lumia 650 her »
Finn beste pris på Lumia 650 på Prisguide.no » (kommersiell partner)

Samsung

Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Månedens store høydepunkt er uten tvil Samsung Galaxy S7 og S7 Edge, en telefon vi nylig testet som første publikasjon i verden – og ga karakteren 10/10.

S7 og S7 Edge er svært godt utstyrt, og har blant annet en kraftig åttekjerners Samsung Exynos-brikke, 32 GB lagringsplass og støtte for minnekort. Edge-modellen har en 5,5 tommer stor Super AMOLED-skjerm med oppløsning på 1440 x 2560 punkter. Og telefonen kjører selvfølgelig Android 6.0 Marshmallow.

Blant forbedringene fra fjorårets S6-modeller nevner vi at telefonen har fått et større batteri, og ikke minst: den er nå helt vanntett. Kameraet i telefonen er ekstremt godt. Det er ikke bare lysfølsomt, det har også fått bedre fokusering.

Telefonen kommer i både svart, hvitt og gull.

Les testen av Samsung Galaxy S7 Edge »
Finn beste pris på Samsung Galaxy S7 Edge på Prisguide.no » (kommersiell partner)

Doro

8030

Doro

Doro lanserte en ny mobiltelefon på den store Mobile World Congress-messen i Barcelona nylig. Doro 8030 er en virdereutvikling av Liberto 825, som ble lansert i 2015.

I likhet med andre Doro-modeller, er Doro 8030 rettet mot seniorer, og det er lagt vekt på at telefonen skal være enkel å bruke.

Telefonen er basert på Android, med Doros eget menysystem på toppen. Skjermen er 4,5 tommer stor, og telefonen har støtte for 4G.

På denne siden kan du lese alle våre tester av mobiltelefoner »

annonse