Nyhet

HTCs VR-briller blir enda dyrere enn Oculus Rift

Du bør begynne å spare allerede.

Forrige måned ble omsider prisen på de mye omtalte VR-brillene Oculus Rift avslørt. I forbindelse med den påbegynte MWC-messen i Barcelona har HTC nå endelig avslørt pris- og lanseringsinformasjon om hovedkonkurrenten, nemlig HTC Vive.

Sjekk alle nyhetene fra Mobile World Congress »

HTCs VR-briller får en amerikansk pris på 799 dollar, som med dagens kurs tilsvarer cirka 6900 kroner. Produktet skal legges ut for forhåndsbestilling den 29. februar, altså om ikke mange dagene.

Enda dyrere enn Oculus Rift

Oculus Rift er til sammenligning lagt ut med en pris på 699 euro, som tilsvarer omtrent 6700 kroner. HTC sine briller ser med andre ord ut til å bli enda et hakk dyrere enn konkurrenten, og ingen av dem er altså spesielt billige.

HTC understreker imidlertid at prisen vil variere noe fra land til land, og man må jo også legge på norsk moms. Norge er for øvrig oppgitt som et av landene brillene vil bli tilgjengelig i ved lansering, så nordmenn som er interessert i produktet trenger i det minste ikke å vente.

Ellers kan HTC opplyse om at forbrukerutgaven får en del forbedringer sammenlignet med den versjonen som hittil er blitt vist frem, blant annet en mer komfortabel hodestrikk.

Med i pakken kommer selve brillene, to trådløse kontroller, to posisjonssensorer og to VR-spill.

Frontkamera og bedre kontroller

I tillegg kommer brillene med oppdaterte, trådløse kontroller med innebygde haptiske tilbakemeldinger. Forbrukerutgaven er også utstyrt med et kamera i fronten som bringer virkelige omgivelser inn i VR-verdenen, og forbedrede skjermer med høyere lysstyrke.

HTC Vive vil komme med to VR-programmer; «Job Simulator: The 2050 Archives» og «Fantastic Contraption». Førstnevnte foregår i en verden hvor roboter har tatt over de fleste jobbene, og hvor brukeren kan «gjenoppleve» hvordan det er å jobbe. I Fantastic Contraption svever du rundt på skyer og kan bygge masse forskjellige saker og ting.

VR-brillene skal altså legges ut for forhåndsbestilling den 29. februar, og utsendelsene skal starte i april. Mer informasjon om brillene finner du på produktsiden.

Samsung har også avslørt et nytt VR-produkt på MWC-messen:
Dette er et VR-kamera som er veldig enkelt i bruk »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Drøssevis av HTC Vive-kunder har fått bestillingene sine kansellert
Les også
HTC Vive kommer med hele tyve deler i pakken
Les også
Så mye vil HTCs VR-briller koste i Norge
Les også
Kan dette være den ultimate VR-kontrollen?
Les også
HTCs nye mobiler er full av flekker
Les også
Blir disse billigere enn Oculus Rift?
Les også
Nvidia: Så kraftig grafikkort må du ha for VR
Les også
HTCs lovende VR-briller utsettes
annonse