Nyhet

Snart må du kanskje vinke farvel til app-menyen i Android

Android 7.0 skal droppe den velkjente menyen, ifølge rykter.

Den rutemønstrede app-knappen som gir deg tilgang til telefonens installerte applikasjoner er blant de karakteristiske elementene i Android, men nå har det dukket opp tegn på at denne kanskje forsvinner. Det melder Android Authority.

Nettstedet fikk først nyss om nyheten fra et par kilder som hevdet at flere av de tidlige versjonene av den neste 7.0-versjonen av Android, Android N, ikke inneholder app-knappen.

Mangler på flere nye mobiler

Deretter dukket det opp flere beviser i form av at den nylig kunngjorte flaggskipmodellen LG G5 ikke hadde app-knappen på plass. I tillegg skal HTC One X9 også mangle den velkjente knappen, men denne modellen kommer samtidig med en muligheten til å aktivere den.

En annen toppmodell, Galaxy S7, har i utgangspunktet app-knapp, men kommer med en skjult innstilling som legger alle appene på hjemskjermen, og fjerner knappen.

Vil trolig avsløres i mai

Alt dette peker altså i retning av at app-menyen skal fjernes i den fremtidige Android-utgaven, men uten at dette på noe måte er offisielt bekreftet. Om dette skjer vil Android gå over til ren horisontal app-skrolling direkte fra hjem-skjermen, og dermed også bli litt mer lik konkurrenten iOS.

Google skal avholde sin I/O-konferanse fra 18.-20. mai, og da er selskapet ventet å vise frem en tidlig versjon av Android 7.0. Det vil antakelig gi oss svar på akkurat hva det er Google eventuelt planlegger å gjøre med app-menyen.

Mobilnyhetene strømmer på under MWC-messen: Denne nye Panasonic-mobilen tåler masse og koster flesk »

Les også
Dette er Android 7
Les også
Nå får Android nytt varslingssystem
Les også
Vi har sett nærmere på Sonys helt nye mobilserie
Les også
HTCs nye mobiler er full av flekker
Les også
Samsung Galaxy S7 Edge: Samsungs nyeste flaggskip gir oss hakeslepp
annonse