Til hovedinnhold

GPS-skoene viser deg veien hjem

Har LED-lys som blinker deg i riktig retning.

Dominic Wilcox

Det er vanligvis ikke noe problem for deg å finne veien hjem, men hva om du mot formodning skulle være sørpe full, eller hva om du har gått deg vill i skogen?

Da er det bare å ta på seg disse GPS-skoene fra den britiske designeren Dominic Wilcox. Takket være noen informative lysdioder på skotuppene, vil det ikke bli noe problem å finne riktig vei igjen – så lenge du har programmert inn destinasjonen på forhånd, da.

Hjem, kjære hjem

Nærbilde av høyreskoen.Foto: Dominic Wilcox

Skoene har fått navnet «No Place Like Home», og er dessverre bare en del av Dominic Wilcox' kunstutstilling enn så lenge.

Om de viser seg å bli populære nok, skal du nok ikke se bort i fra at noe lignende kommer på markedet om noen år.

Venstre sko har en GPS-receiver i hælen, og lysdiodene på tuppen viser hvilken retning du skal gå. LED-ene på høyre sko viser deg hvor langt du har igjen.

Skoene virker ikke ved magi, så du må gå til det steget å programmere inn målet ditt manuelt. En mer brukervennlig løsning, som oppkobling til en smarttelefon og tjenester som Google Maps, bør være noe å tenke på til neste utgave av fottøyet.

Sko av dette hjelpende og nyttige kaliberet kan være til stor nytte for barn, turgåere og folk som har fått i seg litt for mye ute på byen.

Hvis du vil ta en titt på skoene selv, kan du ta deg en tur til London, hvor de blir vist fram på KK Outlet-galleriet fram til 26. september.

(Kilde: Inhabitat)

annonse