Til hovedinnhold

Her er det siste innen LED-mote

Tapet, sykkeljakke, skolisser og snowboard-drakt!

LED står for "Light Emitting Diode" og er en elektrisk komponent som gir fra seg lys når den mottar elektrisk strøm. Populariteten til lysdiodene har eksplodert de siste årene, og har allerede gjort sin entré i klesindustrien.

Under følger noen av de siste nyvinningene blant LED-klær og interiør som vi har funnet, og de vitner om at vi har en lys fremtid i møte, bokstavelig talt.

Sprit opp veggen

Først ut er LED-tapetet fra den tyske designeren Ingo Maurer:

Tapetet kommer i ruller på rundt 318 x 58 cm og du får fem ulike gjentakelser i mønsteret. Det er ikke opplyst om prisen, men dette får man ved å henvende seg over e-post på Ingo Maurers nettside.

Synlighet for syklister

Andremann ut er denne LED-sykkeljakken fra The Utope Project:

Syklister er ofte utsatt i trafikken, og denne lysende jakken kan bidra til å øke synligheten. Den heter Sporty Supaheroe og bærer 64 RGB-baserte lysdioder. Innebygde sensorer gjør at diodene kan vise mange ulike mønstre. Les mer hos The Utope Project.

Fancy skolisser

Tredjemann ut er disse japanske LED-skolissene kjent som Hikaru LED Kutsuhimo:

Slike skolisser passer for eksempel til mennesker som er ute og jogger i mørket eller japanofile tenåringer. De kan lyse i totalt tre ulike mønstre, men blir dessverre driftet av batteriladere fremfor av bevegelsesenergi. De koster rundt 40 kroner og har en lengde på 820 mm. Sjekk dem ut hos japanske e-Supply.

Den lysende snowboarderen

Til slutt har vi denne stilige LED-snowboard-drakten:

Drakten er designet av John Spatcher på oppdrag fra motefotografen og filmskaperen Jacob Sutton, som fikk ideen om å filme en "ensom karakter av lys surfende gjennom mørket." En LED-drakt ble deretter skapt og den profesjonelle snowboarderen William Hughes hadde den på seg mens han gled ned fjellsiden i sørøstre Frankrike. Les mer om prosjektet på Nowness.com.

annonse