Til hovedinnhold
TestNike+ SportWatch GPS

Løpeturen blir ikke den samme uten denne

Nikes treningsklokke gjør treningsappen overflødig.

Vi i redaksjonen liker mobiltelefoner. Hvis ikke hadde vi funnet på noe annet å gjøre. Men noen ganger kan det være praktisk å slippe å drasse med deg mobiltelefonen når du skal ut og løpe, men likevel få registrert treningsresultatene dine på tjenester som Nike+.

Nike+ SportWatch GPS er laget i samarbeid med GPS-produsenten TomTom, og er koblet opp mot Nikes populære treningstjeneste Nike+, som også kan brukes via en treningsapp til iPhone. Klokken gir deg informasjon om hvor langt du har løpt, fart, gjennomsnittsfart og kaloriforbruk mens du løper. Kobler du til et pulsbelte får du også registrert hvor høy pulsen har vært gjennom treningsøkten. Pulsbeltet er imidlertid ekstrautstyr.

Nike+ SportWatch GPS er en av de stiligste treningsklokkene vi har vært borti. (Foto: Kurt Lekanger)

Enkel å bruke

Treningsklokken fra Nike er etter vår mening en av de lekreste treningsklokkene på markedet. Den er litt tykk i forhold til et vanlig armbåndsur, men tar seg likevel bedre ut på armen enn de fleste tradisjonelle pulsklokkene. Dermed kan den også fungere fint som et vanlig armbåndsur, utenom trening.

Klokken er laget i svart og gul plast og gummi. På venstre side er det tre knapper; to for å bla i menyer og en for å velge. Når du er klar til å begynne å løpe, holder du inne valg-knappen noen sekunder. Da begynner klokken å søke frem GPS-posisjon, samt koble seg til den medfølgende skosensoren og eventuelt et pulsbelte hvis du har kjøpt det. Det er ikke nødvendig å bruke skosensoren, men den skal gi bedre nøyaktighet hvis det er dårlig GPS-dekning, og den gjør det også mulig å bruke treningsklokken til innendørs trening.

Underveis mens du løper vil klokken vise informasjon om blant annet antall kilometer du har løpt, fart målt i antall minutter per kilometer, hvor lenge du har løpt, samt pulsen din hvis du har pulsbelte. Du kan se informasjon om to ting samtidig. Hva som skal vises i hoveddisplayet, med store tall nederst, må du velge på forhånd når du setter opp klokken via PC-en. Informasjonen i minidisplayet øverst velger du med opp- og ned-knappene på siden av klokken, slik at du for eksempel kan veksle mellom å se pulsen din og antall kilometer løpt.

På Nike+ kan du se løpeturen din på et kart, og sammenligne dine egne prestasjoner med andres.

I motsetning til de fleste vanlige pulsklokker viser ikke Nike+ SportWatch GPS pulssoner, og gir heller ingen indikasjon på hvor høy pulsen din er i forhold til makspuls. Den viser kun pulsen din, enkelt og greit. Noe av poenget med pulsklokker er gjerne å kunne balansere treningen mellom høy og lav intensitet, men Nike har valgt å gjøre denne treningsklokken så enkel og brukervennlig som mulig i stedet.

Når du kommer hjem etter løpeturen, må du koble klokken til PC-en for å synkronisere treningsdataene mot Nike+-tjenesten. Du trenger ingen USB-kabel, siden en USB-kontakt er integrert i selve armbåndet. En ganske fiffig løsning!

Nikes nettsider Nike+ er stedet hvor du får oversikt over alle treningsøktene dine, og kan se på et kart hvor du har løpt. Du kan gå inn og se detaljer om en treningsøkt, få oversikt over hvor langt du har løpt i det siste, og dine personlige rekorder.

Klokken har for øvrig også en funksjon for intervalltrening, samt en funksjon som automatisk tar rundetider på deg når du har løpt en bestemt distanse. Rundetider kan tas automatisk for eksempel hver kilometer, eller manuelt ved at du trykker på skjermen når du vil starte en ny runde.

Konklusjon

Nike+ SportWatch GPS er en stilig treningsklokke som er enkel å bruke, og som lar deg bruke Nikes treningstjeneste Nike+ uten at du behøver en iPhone eller iPod. Ettersom Nike+ kun finnes til Apple-dingser, er denne treningsklokken også en måte for de som har for eksempel en Android-mobil å få tilgang til denne populære treningstjenesten på. Selv om Nike+-tjenesten ikke når helt til topps i våre tester av treningsapper, er det en god tjeneste med mange brukere – og en morsom tjeneste for å sammenligne dine egne prestasjoner mot venner og bekjente.

Klokken koster rundt 1.500 kroner inkl. mva. Skal du ha pulsbelte, må du regne med 500-600 kroner i tillegg. Det er ikke spesielt billig, men heller ingen upris.

Nike+ SportWatch GPS erstatter nok ikke de mest avanserte pulsklokkene for de mest avanserte brukerne, men for de fleste vil den være et både nyttig og morsomt tilskudd som motiverer deg til å trene oftere.

Les også: Mobilen kan få deg opp av sofaen

Les også testen av Sony Ericssons treningsmobil Xperia Active.

annonse