Til hovedinnhold

Sjekk ut den stilige LED-veggen

Blinker i takt med musikken og kontrolleres via en iPad.

Er du lei av det samme gamle, trøtte bildet på veggen din? Hvorfor ikke bytte det ut med en vegg av interaktive og fargesprakende lysdioder isteden?

Det har Greg Friedland fra San Francisco gjort. Han har syslet med litt elektronikk og LED, og resultatet er den dynamiske «Aurora LED wall» på 1,2 x 2,4 meter, som han kan kontrollere via en iPad.

Den lysende veggen reagerer på musikk og kan stilles inn til å vise mange ulike mønstre. Man kan til og med skrive og tegne «direkte» på veggen via iPaden.

Engasjerende prosjekt

Friedland hevder at Aurora er hans største og mest engasjerende prosjekt til dags dato, og det involverte blod, svette og tårer – samt mikrokontrollere, lodding, trearbeid, programmering og en haug med lysdioder. 544 RGB-dioder, for å være nøyaktig.

Lysdiodene er festet på den 1,2 meter høye og 2,4 meter brede treplata, og er kontrollert via mikrokontrolleren ChipKit Uno32 ved 80 MHz. Dette er igjen styrt av et program på en bærbar PC.

Hjernen i systemet

Datamaskinen er hjernen i systemet og er ansvarlig for å skape grafikken som dukker opp på LED-veggen, mens mikrokontrolleren sender signalene til lysdiodene. Programvaren på PC-en er koblet opp til programvare på en iPad, slik at man kan styre hele showet med den.

Programmet har også en innebygd modus hvor lysdiodene kan reagere på musikk ved å blinke og sprette i takt med rytmen.

Bli vår fan på Facebook!

Sjekk ut Friedlands egen guide for hvordan han lagde systemet.

(Kilde: Greg Friedland)

Ta en titt på LED-veggen i praksis:

annonse