Til hovedinnhold

Sjekk ut denne nifse kjolen

Edderkopp-aktig robotkjole får deg garantert til å sperre opp øynene.

Anouk Wipprecht / YouTube

Er du på jakt etter noe unikt å ha på deg, eller, hvis du er mann, noe ekstra spesielt å kjøpe til din bedre halvdel? Da kan denne edderkopp-aktige kjolen fra den nederlandske designeren Anouk Wipprecht være midt i blinken – hvis du tør.

Den svarte kjolen er ikke som kjoler flest. Den har nemlig robotiske skuldre, med tre bevegelige bein hver. Dermed ser bæreren ut som hun er et vandrende insekt – noe som er gode nyheter for de som sulter etter oppmerksomhet.

Besatt av seksbeinte roboter

Foto: Anouk Wipprecht

Kjolen har fått det velklingende navnet Robotic Spider Dress, til tross for at innretningene på skuldrene totalt sett har seks bein (edderkopper har som kjent åtte).

Anouk Wipprecht lagde det gufne klesplagget i samarbeid med den østerrikske programutvikleren Daniel Schatzmayr, som er svært glad i å sysle med seksbeinte roboter.

De edderkopp-lignende beina er derfor ikke statiske objekter. De rører på seg hver gang det er bevegelse i nærheten, noe som sikkert kan skremme vannet av de fleste som ikke er forberedt.

Robotene kommer!

Den skumle kjolen vil garantert vinne prisen for beste kostyme på neste Halloween-fest, men den kan også være et tegn på hva vi har i vente av framtidens mote. Framveksten av robotikk gjør at roboter blir en større og større del av hverdagen, og klesbransjen er intet unntak.

Robotic Spider Dress ble nylig demonstrert på robotfestivalen Café Neu Romance i Praha, og her fikk besøkende sett det nifse klesplagget i praksis.

Vi er på Facebook!

Hadde du turt å ha på deg denne kjolen eller å gi den til din bedre halvdel? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

Ta en nærmere titt på kjolen i denne videoen på YouTube:

(Kilde: Fashioning Technology)

annonse