Til hovedinnhold

Spillgenser lar deg slåss mot usynlige spøkelser

…og du vil garantert få mye oppmerksomhet på
joggeturen.

Woven Wearable Games

Er du lei av å måtte benke deg ned foran TV-en for å spille eller fikle med smarttelefonen under løpeturen? Nå blir slike unødvendige mellommenn fjernet med den interaktive Woven-genseren.

Genseren skal fungere som en mer eller mindre fullverdig kontroll til for eksempel Nintendo Wii-aktige spill, men det stopper ikke her. Klesplagget gir deg også varsler når det skjer noe nytt på Facebook og den kan være din personlige treningsmotivator.

Hva er magien bak?

Lysdioder og motorer

De nederlandske studentene Christiaan Ribbens og Patrick Kersten fra kunstskolen i Utrecht står bak den spesielle genseren, som utforsker hvordan klær kan brukes som framtidens spillplattform.

Woven kobler seg til en smarttelefon via Bluetooth. En app gjør deg dermed i stand til å kontrollere de innebygde sensorene, samt det visuelle displayet i tillegg.

På innsiden finner vi 144 fargerike lysdioder, høyttalere, taktile motorer og sensorer for hjerterytme og bevegelser. Dette gir systemet informasjon om hva du gjør, og kan dermed brukes som «input» i diverse spill og funksjoner.

Slåssing med spøkelser

Du kan for eksempel sveipe med den ene armen for å bytte LED-motiv etter eget ønske, bli fortalt når du får et varsel fra sosiale medier og motta coaching under joggeturen.

Spill er også et åpenbart bruksområde, og ifølge den ene videoen nedenfor, skal du i teorien kunne styre Wii-spill med plagget. Her kan du gjør alt fra å fekte med sverd og skyte med bue, til dansing og annen moro.

De to nederlenderne har også konstruert et eget spill de kaller «Spooky», hvor du går rundt og mottar informasjon om når du må begynne å slåss med et usynlig spøkelse. Det kan skape noen interessante situasjoner på offentlige steder.

Se nederlenderne selv presentere hva Woven egentlig er for noe:

Se også den komiske videoen til spillet «Spooky»:

(Kilde: Fashioning Technology)

annonse