Office for iPad får støtte for utskrifter

Nå er den etterspurte funksjonaliteten på plass.

Microsoft Office for iPad ble lansert for en måned siden. Funksjonaliteten og brukeropplevelsen var slik vi kjenner det fra tidligere, men én viktig ting manglet: en utskriftsfunksjon.

Nå har Office for iPad fått støtte for AirPrint, slik at du kan skrive ut til alle AirPrint-kompatible skrivere.

AirPrint, som benytter WiFi-nettverket for å kontrollere skrivere, ble tilgjengelig i Apples operativsystemer fra og med OS X Lion og iOS 4.2.1. Løsningen fungerer kun fra Apple-enheter, og kun på noen skrivermodeller.

Les også: Så enkelt skriver du ut fra nettbrettet eller mobilen » (Tek Ekstra)

Oppdateringen omfatter samtlige tre applikasjoner i Office-pakken: Word, Excel og PowerPoint. Utskriftene kan være med eller uten markeringer i Word. I Excel kan man skrive ut et markert område, en side eller hele settet med regneark, mens en kan printe enkeltsider eller hele presentasjoner fra PowerPoint.

Andre oppdateringer

(Foto: Microsoft).

I tillegg har PowerPoint blitt utstyrt med SmartGuides, som hjelper til med å stille opp bilder, figurer og tekstbokser på linje når de flyttes rundt.

Excel har blitt oppdatert med AutoFit. Det betyr at at bredden på flere rader og kolonner kan justeres samtidig. Dermed minskes sannsynligheten for at noe av innholdet i regnearket forblir skjult.

Stabiliteten til alle tre programmer er også forbedret.

Populær applikasjon

Office for iPad er en av de mest populære gratisappene i App Store, og en direkte konkurrent til Apples egne Pages, Numbers og Keynote. Imidlertid er det kun gratis å se på Office-dokumenter. Dersom du ønsker å redigere eller opprette dokumenter kreves et Office 365-abonnement. For en familie innebærer det 799 kroner i året for lisens til fem datamaskiner og opptil fem mobile enheter.

Bedrifter må ut med fra 30 kroner per bruker i måneden. Hvis du også vil ha Windows- eller OS X-versjonen i tillegg til web-løsningen er prisen 75 kroner måneden. Office for iPad kan lastes ned her.

Les mer: Nå får du Office på iPad »

Få også med deg vår guide til iWork for iPad og iPhone »

(Kilde: appleinsider.com)

Les også
Lyst på Office 2016 til Mac-en?
Les også
Office-kampen: Google, Apple eller Microsoft?
Les også
Microsoft med «gavepakke» til proffkunder
Les også
Se hva som er nytt i iWork for iOS, OS X og iCloud
Les også
Nå får du Office på iPad
Les også
Microsoft utfordrer Apple på hjemmebane
annonse