Til hovedinnhold

Lyst på Office 2016 til Mac-en?

Nå kan du laste ned en test-versjon av programmet helt gratis.

Microsoft

Microsoft jobber med å utvikle en ny versjon av Office-pakken sin, og i den forbindelse kan du nå som Mac-bruker laste ned den nye test-versjonen. Det eneste som kreves er at du har en maskin med OS X-versjonen Yosemite, melder TechCrunch.

Excel 2016 for Mac. Foto: Microsoft

Det betyr med andre ord at du ikke trenger å ha en Office 365-lisens for å laste ned og bruke den nye test-versjonen. Versjonen for Mac-brukere er dessuten utviklet slik at den fungerer godt mot maskiner med Retina-skjermer.

Nedlastingen av programmet finner du her.

Støtter norsk språk

Det kreves altså at du har en nyeste versjonen av OS X for å kunne laste ned den nye Office-pakken, og du får støtte for norsk språk når du laster ned den nye testversjonen.

Word 2016 for Mac. Foto: Microsoft

Ikke helt uventet er det gjort en rekke endringer i den nye Office-versjonen, der blant annet Word, Excel, PowerPoint, OneNote og Outlook har gjennomgått en overhaling, selv om det har vært fokusert på at du fortsatt skal kunne kjenne deg igjen fra tidligere versjoner.

Samtidig er det mulig å installere den nye versjonen ved siden av dagens Office 2011 dersom du skulle ha denne fra før. Siden det er snakk om en test-versjon av Office 2016 er det nok lurt å holde de adskilt med tanke på at problemer og feil nok kan forekomme.

Gratis – en stund til

Outlook 2016 for Mac. Foto: Microsoft

Microsoft har lovet at det vil komme oppdateringer av den nye pakken via Mac Auto-Update Tool, hvor den nyeste versjonen vil ha en levetid på 60 dager etter lansering. Samtidig opplyses det om at test-versjonen vil kunne brukes i omlag en måned etter at den ferdige versjonen har blitt sluppet.

Med andre ord er det kun test-versjonen som vil være gratis. Så fort den endelige versjonen når butikkhyllene kreves det at du har en Office 365-lisens for å kunne fortsette å bruke programmet.

En ny versjon av Windows er også ventet i år
Slik skal Win10-appene virke på tvers av plattformene »

(KIlde: TechCrunch)

annonse