Til hovedinnhold

Youtube vil vise Pulp Fiction

Får Google det som de vil, er Uma Thurman og resten av rollebesetningen i Pulp Fiction å se å Youtube i fremtiden.

Google er i vinden som aldri før og er i følge amerikanske medier i samtaler om å skaffe seg rettigheter til over 700 filmer som er eid av produksjonselskapet Miramax.

På denne måten forsøker Google å styrke sitt visningstilbud på Youtube betraktelig, og beveger seg mer vekk fra brukerskapt innhold og over til streaming av film. Google har også vært i prat med Sony Pictures og MGM, men resultatet fra dette er foreløpig ukjent.

Google er uansett ikke alene om å ønske å streame filmer på nett – rivalen Netflix, som driver med on demand-streaming av filmer via Internett og andre former for utleie av filmer, snuser visstnok også på den lukrative katalogen til Miramax.

Miramax er eid av Disney, men skal snart bli solgt til Filmyard Holdnings for rundt 600 millioner dollar. Selskapet har vært med på å produsere blant annet Reservoir Dogs, Pulp Fiction, The English Patient, No Country for Old Men og There Will Be Blood.

Filmbransjen er kjent for å sin vegring mot å slippe løs katalogene sine på Internett, ikke ulikt hvordan situasjonen var da fjernsynet først dukket opp for fullt på 50-tallet. I de siste årene har vi derimot sett en gradvis større interesse, og denne type avtaler som Google og Netflix prøver å sette i stand kan bety økt tilgang til film på et lovlig og forholdsvis billig vis for mannen i gata.

(Kilder: Whathifi)

annonse