Tek.no

Nyhet

Youtube vil vise Pulp Fiction

Får Google det som de vil, er Uma Thurman og resten av rollebesetningen i Pulp Fiction å se å Youtube i fremtiden.
Vegard Ottervig
2 Des 2010 09:48

Google er i vinden som aldri før og er i følge amerikanske medier i samtaler om å skaffe seg rettigheter til over 700 filmer som er eid av produksjonselskapet Miramax.

På denne måten forsøker Google å styrke sitt visningstilbud på Youtube betraktelig, og beveger seg mer vekk fra brukerskapt innhold og over til streaming av film. Google har også vært i prat med Sony Pictures og MGM, men resultatet fra dette er foreløpig ukjent.

Google er uansett ikke alene om å ønske å streame filmer på nett – rivalen Netflix, som driver med on demand-streaming av filmer via Internett og andre former for utleie av filmer, snuser visstnok også på den lukrative katalogen til Miramax.

Miramax er eid av Disney, men skal snart bli solgt til Filmyard Holdnings for rundt 600 millioner dollar. Selskapet har vært med på å produsere blant annet Reservoir Dogs, Pulp Fiction, The English Patient, No Country for Old Men og There Will Be Blood.

Filmbransjen er kjent for å sin vegring mot å slippe løs katalogene sine på Internett, ikke ulikt hvordan situasjonen var da fjernsynet først dukket opp for fullt på 50-tallet. I de siste årene har vi derimot sett en gradvis større interesse, og denne type avtaler som Google og Netflix prøver å sette i stand kan bety økt tilgang til film på et lovlig og forholdsvis billig vis for mannen i gata.

(Kilder: Whathifi)

Les også
PlayStation 3 får dedikert YouTube-app
Les også
YouTube lanserer filmutleie i Storbritannia
Les også
Voddler vil innta TV-en
Les også
Lanserer film gratis via BitTorrent
Les også
Amazon Prime tilbyr streaming av 5000 filmer
Les også
Egen YouTube-boks til TV-en
Les også
Se film via små minnekort
Les også
Microsoft med TV-tjeneste?
Les også
LG med første produkt som støtter Wi-Fi Direct
Les også
Lei film på Xbox 360
Les også
Hjemmekino for folk flest
annonse